Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 08:33 2 025 8

Dacia ще покаже новия Spring след по-малко от седмица

  • dacia-
  • spring-
  • duster

Дебютът ще се състои на 21 февруари

Dacia ще покаже новия Spring след по-малко от седмица - 1

Dacia официално обяви появата на новия Spring,следващото поколение на компактния си електрически автомобил, който ще дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2024 г. На нетърпеливите ентусиасти, обаче няма да се наложи да чакат дотогава, тъй като тийзър, публикуван на страницата на Dacia UK в Instagram, загатва за по-ранно представяне, насрочено за 21 февруари 2024 г. Снимката дава представа за профила на Spring 2024, демонстрирайки познатия му SUV-образен външен вид с пропорции, които се очаква да останат сходни с дължината на настоящия модел - 3,73 м.

Запазвайки компактните си размери, новият Spring ще претърпи визуални и технически актуализации, особено в предната част, където ще възприеме дизайнерски елементи от последния модел Duster, придавайки му по-зрял и модерен вид. В интериора на Spring 2024 се очакват промени, отразяващи тези, наблюдавани в новия Duster, като потенциално ще бъдат включени подобрения в информационно-развлекателната система и евентуално въвеждане на цифрови уреди.

Най-значимите промени обаче се крият под повърхността, тъй като новата Spring ще се базира на платформата CMF-AEV - усъвършенствана версия на настоящата платформа, обявена от главния изпълнителен директор на Renault Лука Де Мео за "най-евтината в света" още през 2022 г. Тази платформа обещава подобрения в намаляването на теглото и интегрирането на усъвършенствани технологии за безопасност. Въпреки че подробностите относно подобренията в двигателя и батерията остават спекулативни, очаква се, че производителността и пробегът могат да претърпят подобрения. Главната цел на новата Dacia Spring ще бъде да запази позицията си на най-достъпен електрически автомобил на пазара.Допълнителни детайли за Spring 2024 ще бъдат разкрити на 21 февруари, като по този начин ентусиастите ще могат да се запознаят подробно с най-новото предложение на Dacia.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    7 1 Отговор
    Извинете но Двигателя е Рено
    някога в Бг Произвеждаха
    Булгар Рено
    Двигателят е Френски
  • 2 мамалигари

    5 13 Отговор
    Стига с тези Дачии, покажете истинска кола!

    Коментиран от #3

  • 3 Директора

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "мамалигари":

    Направо вземи покажи твоя Голф 3 и обясни на всички как е най-здравата кола за всички времена и ще си я караш.
    Хората правят нови коли, карат нови коли, ние само си мрънкаме и си хвалим старото, като продължаваме да живеем със спомени от миналото от преди 30-35 години.
    Няма как да има прогрес, когато хората са трагични
  • 4 Вече го показаха

    3 0 Отговор
    Вече го показаха в Индия. Рено Спринг
  • 5 беше

    1 1 Отговор
    Старото стигна само 47х.лв. Нищо работа. Новият сигурно ще е над 50х. Един Хюндай i10 автоматик е малко над 30х. лева. Също и АйгоХ. Всеки според междуушието си да избира.

    Коментиран от #7

  • 6 Сектант

    2 2 Отговор
    Карам стария модел на Спринг, излезе ли новия веднага го поръчвам. Перфектна за градски условия, а и цената е повече от приемлива.
  • 7 Да бе

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "беше":

    Ако си дал 47К за Спринг, нещо не си догледал. От Румъния, с приспадната румънска субсидия, излиза 23К лв чисто нова. Голям балък трябва да си ако си купиш електричка от България без субсидия.

    Коментиран от #8

  • 8 така

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да бе":

    То и от Румъния за 23х да си вземеш такова нещо, пак главата не слуша. Даже и да си от Руси. Ама такива упражнения за това не се заслужава. Друг въпрос е колко излиза от Румъния цената. Тия 23х хич не ги вярвам, ама няма никакво значение.