Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 10:23 1 794 4

Разкриха характеристиките на новата М5-ца

  • bmw-
  • m5-
  • competition

Седанът ще бъде с тегло от над 2 тона

Разкриха характеристиките на новата М5-ца - 1

Член на форума Bimmer Post, известен с точните си прозрения за бъдещите модели на BMW, разкри някои интригуващи технически подробности за новото M5. Наричан с кодовото име G90, предстоящият супер седан ще наследи plug-in хибридната конфигурация V8 от XM. Предполага се, че инженерите от Бавария имат за цел да прецизират електрифицирания задвижващ агрегат, за да постигнат впечатляващите 718 конски сили. Предвижда се 4,4-литровият бензинов двигател с две турбини да генерира 577 конски сили и 750 Нм въртящ момент, а електромоторът да предлага 194 конски сили и 280 Нм въртящ момент.

Въпреки впечатляващата комбинирана мощност, има притеснение, произтичащо от изтекла подробност. Твърди се, че новото BMW M5 може да тежи зашеметяващите 2435 кг. За сравнение, новото Porsche Panamera Turbo E-Hybrid има същото собствено тегло според немския стандарт DIN, което включва и водача. Ако е точно, това предполага, че новото M5 ще бъде с 453 кг по-тежко от своя предшественик F90.

Макар че според слуховете теглото на M5 е обезпокоително, струва си да се отбележи, че седанът все пак ще бъде с 275 кг по-лек от XM. Въпреки че дискусиите се фокусират предимно върху версията седан, припомняме, че се подготвя и вариант комби, с кодово име G99.

Както се очакваше, седмото поколение на M5 е предвидено да бъде внушителен автомобил. Докладите сочат, че той ще бъде 36 мм по-дълъг и 70 мм)по-широк от стандартния седан от . Въз основа на тези размери очаквайте високоефективният седан да има приблизително 5096 мм дължина и 1970 мм широчина. BMW планира да удължи леко междуосието поради променената геометрия на окачването, в резултат на което разстоянието между осите ще надхвърли 2995 мм.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ви Курти от село Пиперково

    7 1 Отговор
    С тези килограми,ще яде много бой...
  • 2 Излишна работа

    2 4 Отговор
    Ако с туй нещо ида за риба ше му затънат каплите нейде по язовирите и тре викат трактор да го вади. Да си го карат тоз самосвал....и паре да имам, го неща! Прахосали матриал колкот за 2 нормални коли..
  • 3 истина ти казвам

    7 2 Отговор
    Много е яко! Блазя на тези които могат да си го позволът!
  • 4 Ввв

    3 1 Отговор
    Много грозно,а за капак и тежко,”браво” на БМВ,явно са решили да съсипят и последния модел,който приличаше на нещо….