Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 13:43 13 615 11

Maybach вече няма да е най-луксозната марка на Mercedes

  • mercedes-
  • maybach-
  • amg-
  • mythos

Mythos ще се появи през 2025-та

Maybach вече няма да е най-луксозната марка на Mercedes - 1

Mercedes първоначално разкри плановете си за своята марка Mythos от ултралуксозни модели още през май 2022 г., но оттогава актуализациите са оскъдни. В документа с финансовите резултати за 2023 г. обаче германският автомобилен производител използва отново същото тийзър изображение, за да обяви, че първият модел Mythos ще се появи на пазара през 2025 г.

Очаква се встъпителното предложение да бъде спийдстър итерация на SL. Въпреки че настоящото поколение на SL се продава изключително под емблемата на AMG, в процес на разработка е и луксозен вариант на Maybach. Това предполага, че предстоящият модел с марката Mythos ще предлага още по-високи нива на разкош. Вероятно SL с марката Maybach ще бъде първият, който ще дебютира. Някои може би си спомнят, че в средата на 2022 г. главният дизайнер на Mercedes, Гордън Вагенер показа поразителен червен концептуален Mercedes-Maybach SL, с множество двойни M-логота върху контрастен черен капак с централна вертикална перка. Разумно е да се предположи, че Maybach SL, вероятно базиран на модела 63, ще надхвърли границата от 200 000 евро. Що се отнася до варианта Mythos, цена, приближаваща 300 000 евро, не би била изненадваща.

Публикация, споделена от Gorden Wagener (@gorden.wagener)

Описвани като специална подмарка за "изключително ексклузивни колекционерски автомобили", моделите Mythos ще се произвеждат в ограничени количества и ще бъдат насочени към най-взискателните ентусиасти и колекционери на автомобили Mercedes-Benz. Тези предложения са готови да се конкурират с конкуренти като Bentley, Aston Martin и евентуално дори Ferrari или McLaren.

С успеха на подразделението Maybach, което през 2023 г. отбеляза 19-процентно увеличение на продажбите на годишна база, Mercedes удвоява усилията си да привлече вниманието на заможните клиенти с повишено ниво на лукс. Въпреки присъствието на Maybach, представянето на Mythos предоставя нови възможности на Mercedes да задоволи още по-взискателни клиенти и допълнително да засили рентабилността си.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патето Яки

    10 13 Отговор
    Не бих дал някакви си 200-300к евро за този Майебах.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "патето Яки":

    Мдаам, и аз с моята заплата от 2к лева не бих дал 200-300 евро. Доста интересна логика, със сигурност мнението Ви ще бъде от изключителна важност за управата на Мерцедес...
  • 3 Бастунчо

    11 15 Отговор
    То един лукс едно чудо , сложили 3 емблеми повече от на миризливия бенц и тва е , айде няколко хиляди отгоре.

    Коментиран от #9, #11

  • 4 ПоКУРко

    4 9 Отговор
    Статията не е за БГ клошари и руски хралупи, а за богати лоши капиталисти колекционери на въпросната марка!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Експерт

    2 3 Отговор
    ДА СИ ГИ КАРАТ
    .,..
  • 7 Иванчо l-ви

    0 0 Отговор
    Ясно е че се прави за арабите.
    А у нас ще се напълни с реплики Митос по подобие на Майбасите и АМГтата и т.н.
  • 8 Рамо

    0 0 Отговор
    Ми то бира, ма :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Санчо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бастунчо":

    Само където и двигателя е 12 цилиндров понеже са S860, иначе другото са джанти, брони и лепенки.