Last news in Fakti

15 Януари, 2014 13:21 4 750 3

Ford започва производство на 82-годишни каросерии

  • ford-
  • united pacific industries-
  • 5-window coupe-
  • хот род

Класическото купе с пет прозореца на Ford от 1932 г. има култов статут сред почитателите на хот род движението в Щатите. Проблемът е, че да се намери запазен екземпляр за реставрация и доработка вече е практически невъзможно, което дава хляб на много производители на репродукции.



На американския пазар има стотици компании, които продават плексигласови каросерии за Ford '32. Както лесно може да се предположи, от качеството на повечето от тях има какво да се желае, а и никой уважаващ себе си ентусиаст не би карал пластмасово купе с пет прозореца.



Макар и специфична, тази пазарна ниша явно се е сторила достатъчно перспективна на Ford. Още през ноември на изложението SEMA детройтският гигант обяви, че е подписал споразумение с United Pacific Industries за съвместно производство на оригинални лицензирани каросерии.



Сега от Ford обявиха, че продажбите вече са започнали. Купетата се изработват от пресована стомана с съответствие със заводските спецификации от 1932-ра с оригинално или възстановено оборудване. Каросериите могат да се комплектоват с възли и агрегати от каталога на Ford Racing, който предлага също около 9 000 други резервни части, подходящи за 82-годишната класика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Споок Армин

    6 3 Отговор
    Красота.
  • 2 alex xela

    2 6 Отговор
    Тъпня, каруца с ДВГ, какво да се очаква от това.....
  • 3 милен миленев

    0 0 Отговор