Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 12:59 1 518 4

Skoda загатна за появата на нов евтин „джип“

  • skoda-
  • kamiq-
  • kodiaq-
  • karoq

За момента той е планиран само за Индия

Skoda загатна за появата на нов евтин „джип“ - 1

Skoda официално обяви плановете си да представи нов SUV, предназначен за индийския пазар, който ще дебютира през първата половина на 2025 г. Моделът, който все още не е назован, ще бъде компактен, с дължина под 4 метра, което ще го позиционира като SUV от начално ниво в региона.

Решението за разработване на по-малък SUV за Индия беше обмислено от Skoda за първи път през 2021 г., а сега получи зелена светлина. Този предстоящ модел ще отбележи третото специално разработено предложение на Skoda за Индия, след Kushaq и седана Slavia. Стратегическият фокус на Skoda върху този компактен сегмент е повлиян от местните разпоредби, благоприятстващи моделите с размери под 4 м, което им позволява да бъдат на конкурентни цени и да бъдат привлекателни за по-широка клиентска база.

Съпътстващо съобщение е тийзър скица, показваща дизайна на предната част на предстоящия SUV. Тънките LED фарове наподобяват европейските Skoda Kamiq, докато бронята интегрира по-големи въздухозаборници в хармония с дизайна на радиаторната решетка. Острите контури на капака и релсите на покрива подчертават стила на SUV.

Изграден върху архитектурата MQB-A0-IN, икономичен вариант на платформата MQB на VW Group, пригодена за развиващите се пазари, SUV-ът ще сподели основата си с модели като Skoda Slavia, Kushaq, VW Virtus и Taigun. Опциите за задвижване вероятно ще включват 1,0-литрови и 1,5-литрови бензинови двигатели, съчетани с механични или DSG трансмисии, предлагани изключително в конфигурация с предно задвижване.

С дължина под 4 метра, този SUV ще бъде най-малкото глобално предложение на Skoda, позиционирано под модели като Fabia и Kamiq. Конкуренти на индийския пазар ще бъдат Citroen New C3, Hyundai Venue, Nissan Magnite, Toyota Raize и Tata Nexon.

Името на SUV автомобила ще бъде определено чрез кампанията #NameYourSkoda в социалните медии по-късно тази година, като индийските ентусиасти на Skoda ще избират измежду седем регистрирани имена, всички започващи с "K" и завършващи с "Q" в съответствие с конвенцията на Skoda за именуване на SUV автомобили.

Клаус Зелмер, главен изпълнителен директор на Skoda Auto, подчерта значението на Индия в глобалната стратегия за растеж на Skoda, като изтъкна ролята ѝ както на силен пазар, така и на развоен/производствен център за разширяване на дейността на нови пазари. Той изрази увереност, че новият компактен SUV, планиран за 2025 г., ще задоволи разнообразните нужди на клиентите в Индия и ще допринесе за амбициозната цел на Skoda за растеж - постигане на 5% пазарен дял за семейството марки на Volkswagen в Индия до 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100липиново

    6 0 Отговор
    Че то тук вече си е Индия, що няма от тия шкодарки?
  • 2 Мдааа

    8 0 Отговор
    Европа произвежда евтини коли за Индия, а за тук скъпи и прескъпи. Тук всичко е двойно и тройно, а като мине през дилърите става и четворно. Съдират ни кожите, а после говорят за стандарт.
  • 3 ооооо

    2 0 Отговор
    нов евтин джип на новите цени разбира се
  • 4 Бай Бай

    1 0 Отговор
    Колко да е еВтин...от 50 хилки нагоре...Ми дръжте си го. Или плащайте заплати като хората или ше ядете дървото..скоро в цела ЕУропа..