Last news in Fakti

27 Март, 2024 10:47 1 280 5

Бивш дизайнер на Mercedes поема Kia в Европа

  • kia-
  • sportage-
  • дизайн

Оливър Самсон ще ръководи европейското подразделение за дизайн

Бивш дизайнер на Mercedes поема Kia в Европа - 1

Kia избра Оливър Самсон, бивш дизайнер на Mercedes-Benz, за свой главен дизайнер за Европа. Самсон ще поеме ролята на старши главен дизайнер, който ще наблюдава регионалния дизайнерски център на марката във Франкфурт. Този център в Европа си сътрудничи и се конкурира в международен план, като се ангажира с колегите си в САЩ, Япония и Китай с цел създаване на нови модели, концепции и материали, се казва в съобщението на Kia.

Професионалният път на Самсон започва в Hyundai/Kia Europe, след което прекарва повече от десетилетие в центъра за усъвършенстван дизайн на Mercedes-Benz в Калифорния. По-късно той работи за Nio в Мюнхен през 2019 г., последван от престой в Changan в Торино от януари 2022 г., като напуска компанията през февруари. Във вторник Kia назначи Сеунгмо Лим, понастоящем в Geely, за ръководител на дизайнерския си център в Китай. Преди да се присъедини към Geely, Лим има повече от десетгодишен опит от BMW в Мюнхен. И Самсон, и Лим ще докладват на Карим Хабиб, ръководител на глобалния дизайн на Kia.

Дизайнерската етика на Kia, известна като Opposites United (Обединени противоположности), е показана в най-новите модели на марката, като електрическия кросоувър EV6 и големия електрически SUV EV9, които черпят вдъхновение от контрастите в природата и човечеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васо Високоволтовия

    6 0 Отговор
    Новите модели Хюндай-Киа са със най-фитуристичния и изчистен дизайн. Таблото също е добре помислено, няма стърчащ таблет като при воуксваджен и Пежо.
  • 2 А пък

    4 0 Отговор
    остатъкът от Мерцедес се изнася от Германия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пако

    4 3 Отговор
    БМВ са 100 пъти с по добър дизайн.Този чичко да оди да се преквалифицира на комбайнерски дизайнер.
  • 5 ар146тс

    0 0 Отговор
    Този оправи мерцедес сега ще оправи киа.Голям смях.