29 Януари, 2014 09:45 33 472 21

Автомобили Rolls-Royce, продавани в БГ

  • rolls-royce-
  • mobile.bg

 

Едва ли за някой е тайна, че компанията Rolls-Royce е специализирана в производството на свръхлуксозни автомобили. Тази коли от край време са привилегия за особено богати хора и освен лукс, комфорт и удобство, дават на притежателите си и необходимият им имидж в обществото. У нас, въпреки, че по пътищата се срещат какви ли не скъпи возила, тези с марка Rolls-Royce не са много. Все пак такива има, като тези, които се продават в момента могат да се преброят на пръстите на едната ръка. Сега решихме да ви покажем какви коли с марка Rolls-Royce се продават в България.
 
 
Интересно е, че най-известните нови модели на луксозната марка все пак се продават в БГ. Rolls-Royce Phantom се предлага с V12 двигател с работен обем 6.75 литра, мощност от 460 к.с. и 720 Нм максимален въртящ момент. На Rolls-Royce Ghost пък се монтира 6.6-литров V12 с мощност 571 коня и въртящ момент 780 Нм. Моделът Wraith разполага с 6.6-литров турбодвигател V12. Мощността му е 632 конски сили, с което го прави най-могъщият Rolls-Royce, произвеждан някога. Именно екземпляр от модела Wraith е най-скъпия Rolls-Royce на нашия пазар.
 
Rolls-Royce Wraith - 645 000 лв. (вижте повече)
 
Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe - 599 900 лв. (вижте повече)
 
Rolls-Royce Phantom - 399 900 лв. (вижте повече)
 
Rolls-Royce Silver Seraph - 10 000 лв. (вижте повече)
 
Информацията взехме от най-голямата автомобилна страница в България mobile.bg, както и в сайта за безплатни обяви на частни лица Bazar.BG. Всички предложения за продажба на Rolls-Royce у нас, можете да видите ТУК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 4 Отговор
    Най-ненужните коли на света, които се купуват повече заради мнението на околните, от колкото заради самите им качества.А новите пък са толкова грозни, че да се чудиш да не би нарочно да са ги направили такива, за да видят дали въобще ще забележи някой от уядените им купувачи....

    Коментиран от #5

  • 3 Александър Иванов

    0 1 Отговор
    Ами този и този Rolls-Royce не заслужавт ли внимание!?

    Коментиран от #4

  • 4 карача

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Александър Иванов":

    не санде, не заслужава внимание не е хубав затова, прилича на бъги
  • 5 Никой

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "PROFESIONALISTA":

    И откъде мислиш, че не се купуват заради качествата им?
    Ти качвал ли си се, въобще возил ли си се на такава кола, че да правиш такова тъпо изказване.Много ме дразните хората, които казват на кола, струваща 400 000-600 000лв., че няма качества.Най-вероятно за теб е безмислена, защото е скъпа, но за хора, които искат лукс и голям V12 отпред, голф ли да си купят?
  • 6 Бай Иван

    1 1 Отговор
    То е същото като да влезеш в заведение в което бирата струва 30лв бутилката.Ще влезете ли? Ми естетвено,че не по този начин се поддържа невидима бариера между бедни и богати.Същото е и с колите.Скъпи са не толкова заради доброто си качество а за да не могат да си ги копуват бедните.Това е начина да те забележат.

    Коментиран от #7

  • 7 Никой

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Иван":

    Скъпи са, защото са скъпи за правене.Да не мислиш, че е в интерес на компаниите да правят коли, за малко количество клиенти, които могат да си ги купят?Близко е до ума.И бирата, която е 30лв ще е много по-яка от тази, за по 5, а тези, които не искада да дават толкова пари, ще се пръскат от бращолевене, как била много по-гадна.То това е заложено в човешката природа.Като не можеш да си позволиш нещо, то непременно ще е надценено и глупаво...

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    Ти дори не се опитваш да вникнеш в същноста на нещата!Естествено ,че скъпата бира е същата като другата, просто е за богати.Същото е и с колите.Скъпи са защото са трудни за правене а са трудни за да са скъпи.Вдяваш ли мъжки?

    Коментиран от #9

  • 9 Никой

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Иван":

    Живееш в свой измислен свят.По-скъпите неща почти винаги са по-добри.Както едно имение е по-добро от бунгало така и има коли, които са по-добри от други коли, но и по-скъпи - винаги е било така във всяко едно нещо, не само при колите.Ако няма такива коли, богатите хора ще се купуват коли като на по-бедните и тогава се обезмисля да имаш повече пари за по-добро и така икономиката просто не се развива.Прав си за това, че тези коли различават бедните от богатите, но те са и много по-добри това не може да се отрече( да не се залъгваме).

    Коментиран от #10

  • 10 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Никой":

    Да прав си, но не напълно.Вгледай се малко какво искат да ти кажат.Понякога цената не се определя само от качеството.Друг пример ще ти дам защото при ролс ройс е на средата.Например Bugatti Veyron според теб тази негова цена от 2 милиона и половина долара само заради качеството ли е или заради това че е бугати, заради това че е най-бързата кола на света, заради престижа на марката?
    С Rolls Royce е малко на ръба, но определено качеството при всички положения е по-добро от това на BMW 7er и другите там ама пак едното струва малко над 350 хиляди лева (най-мощното), а ролсовете надхвърлят 700 хиляди.Е това не може да е само от качество.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Симеон Тасев

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    жалко че си се писал бмв България а говориш пълни глупости какво 7 ер не става за това ли доста богати хора по-света я карат и се возат в нея по-скоро тя и мерцедеса в221 са пример за кола която да е луксозна но и да не е на повече от 400 000 лева ама както и да е явно си някой хейтър дето уж се пише бмв а плюе марката ама както и да е дано някой ден текива като тебе да разберат къде е ключа от бараката

    Коментиран от #13

  • 12 Tsanko Tsankov

    2 1 Отговор
    Ами те още Илф и Петров са го казали, когато са били на автоизложение в Чикаго много, много отдавна. След като разгледали всичко те се спрели пред един Ролс-цитирам по памет"когато го видите на живо веднага разбирате,че колата е уникална, когато седнете вътре, това чувство се затвърждава и остава завинаги". Идеята е ясна. Виждал съм Фантом на живо когато го караха на някякъв шейх в Катар с персонална охрана. Само емблемите на джантите се виждаха. Нещо уникално беше, въпреки че беше целия "пакетиран". Нищо лошо към пишещите тк.Това е само едно мнение.

    Коментиран от #16

  • 13 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Симеон Тасев":

    Да съм казал че не става ? Напротив това е най-добрата лимузина допреди да излезе новата S-classр казах само че ролс ройса е подобрена седма серия с още по качествени материали.
  • 14 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    Къде плюя марката ? Това са фактите. BMW 7er, Audi A8 и Mercedes S-class са най-луксозните, комфортни коли а техните малко подобрени версии за още по-богати хора са съответно Rolls Royce, Bentley и Maybach. Сравнението не е хейт ако не си разбрал досега.А аз сравних качеството на ролса с това на 7ма серия като никъде не споменавам че на 7 серия е лошо.Все пак е любимият ми автомобил след М6
  • 15 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    Донякъде и ти си прав, но бугатито има и други причини да е толкова скъпо.Разработката на бугатито е излязла милиарди евра на VW и дори, когато ги продават по 1 милион пак не могат да си ги избият и са на загуба.Да се създаде една кола е изключително трудно и всички разработки струват милиони, дори милиарди и представи си какво е , когато правиж W16 суперкола.
    "Bugatti Veyron е кола мечта, която е струвала скъпо на VW. По-точно 1,7 млрд. евро. Всеки Veyron се продава поне за 1 млн., а на фирмата е струвал с 4,6 млн. повече. Това е както заради огромната инвестиция, така и защото продажбите са около 30% под предвидените. VW не съжалява. Тези загуби са сравними с участие във Формула 1, а носят по-добър престиж."
    http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=4891&num=6&scrollPos=-3&_t=600
  • 16 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Tsanko Tsankov":

    Прав си, това е кола мечта.И хората, които твърдят обратното са си завистливи хейтъри.

    Коментиран от #17

  • 17 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    Абе може и да е всякаква кола мечта, но това си е пладнешки обир на мастити милионери, които по стечение на обстоятелствата и заради всички нас са богати, това са милиони пари, мнооого нахранени и облечени деца, и спасени животи.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Споок Армин

    2 0 Отговор
    Уникална марка.Най-богатите хора на света се возят в Ролс......Ате са богати защото са умни и предприемчиви.Дай боже и в България да има повече такива умни хора.
  • 19 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "триста итридесети":

    В България - може би да, но съм сигурен, че има богати хора, които са си заслужили парите.
  • 20 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "триста итридесети":

    А и какво е лошото парите да отиват в производители, които правят такива впечатляващи машини, вместо да си седят у богатите.
  • 21 скар фейс

    1 0 Отговор
    Почти винаги в статия за подобно, прескъпо возило се поражда спор отностно богати-бедни. И това е съвсем нормално, тъй като никой не иска да е беден и зависим. Винаги паралиите са били сочени с пръст и мразени от бедните, защото многото "кинти" са свързани със злоупотреби и нечестивост. Ами да има и такива, които ги имат по законен път, но в една държава в която 95% от населението едвам "драпа", богатите няма как да получат разбиране и одобрение от останалите, тъй като социалната пропаст е много голяма и непрекъснато се разширява. Спокойно можете да си отговорите сами пред себе си на следния въпрос: радвате ли се на чуждия успех, при положение, че вас не ви е споходил такъв? Ако отговорът е (а той най-вероятно ще бъде) НЕ, не се срамувайте. Разбираемо е.