Last news in Fakti

10 Април, 2024 19:29 1 356 1

Hyundai ще участва в изкачването на Pikes Peak с Ioniq 5 N

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 5-
  • ioniq 5 n

Електромобилът ще гони рекорди

Hyundai ще участва в изкачването на Pikes Peak с Ioniq 5 N - 1

Hyundai се подготвя да демонстрира страхотните възможностите на Ioniq 5 N, като включи четири от тези електромобили в тазгодишното състезание Pikes Peak. В 102-рото издание на изкачването на хълма, което ще се проведе на 23 юни, ще се борят два серийни автомобила и два модифицирани автомобила.

В стремежа си да счупят рекорда за електрически сериен кросоувър двата Ioniq 5 N ще получат модификации, включително премахване на задните седалки, а на тяхно място ще бъде монтирана клетка. Освен това седалката на водача ще бъде заменена със седалка Recaro Pro Racer SPA Hans, оборудвана с шестточков състезателен колан Sabelt. Освен тези промени, Ioniq 5 N ще остане непроменен, запазвайки своето задвижване от стандартния модел, способна да осигури до 641 конски сили с включен overboost. Hyundai може да се похвали с време от 0 до 100 км/ч от 3,25 секунди с launch control и overboost, а максималната скорост е електронно ограничена на 260 км/ч.

Зад волана на "стоковия" Ioniq 5 N ще бъдат единадесеткратният победител в PPIHC Пол Даленбах и Рон Зарас, бивш изпълнителен директор на Hoonigan. Междувременно пилотът от WRC Дани Сордо и четирикратният победител в генералното класиране и носител на титлата "Крал на планината" в Pikes Peak Робин Шут ще пилотират двата модифицирани автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 искам и аз

    2 1 Отговор
    да си направя кефа с електричка на брутално изкачване