Last news in Fakti

7 Февруари, 2014 09:37 28 469 24

Български коли за българската пожарна

  • great wall-
  • литекс моторс-
  • h6

 

Българският автомобилен производител Литекс Моторс предаде 27 автомобила Great Wall Н6 Made in България на българската пожарна. Най-новият модел на марката - високопроходимият Н6, който вече се произвежда у нас, ще подпомага работата на служителите от отделите „Пожарна безопасност и защита на населението" на територията на цялата страна.
Предаването на автомобилите е част от обществена поръчка, спечелена по европейска програма за регионално развитие, с което Great Wall моделите отново се доказват като добро и разумно решение в съотношение цена/качество. Автомобилите за пожарната са оборудвани с двулитров, комън рейл турбо дизелов двигател, средният разход на гориво на който е 6,8 литра на 100 километра пробег.
Автомобилите разполагат още с интелигентно 4х4 задвижване, ESP стабилизираща програма, START-STOP система за пестене на гориво, 4-сензорен асистент за паркиране и камера за заден ход, РКЕ безключов достъп и стартиране на двигателя, както и специализирана светлинна и звукова сигнализация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 masacre

    1 14 Отговор

    Коментиран от #21

  • 2 кара Лада

    3 13 Отговор
    Видях ги още на автовозите. Много ми е интересно за какво им е безключов достъп например и с колко ще се увеличът разходите за поддръжка на автопарка с тия нови коли. Разхода на гориво от 6.8/100 средно за кола с тия размер и 4х4 е все още научна фантастика. Отделно съм убеден че качеството не отговаря на цената... а тя е висока за подобна марка кола.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "кара Лада":

    Още дълго време ще си караш ладичката и ще си мислиш че караш кола!

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Shmeker

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "кара Лада":

    Абе за размерите не знам, ама ми се струва доста по-малка от H5.
    Колкото до безключовия достъп - продполагам че това е стандартна екстра и няма как да я махнат тук.
  • 5 Монго

    13 1 Отговор
    Е сега ако можем да качим и депутатите на китайската марка, местно производство...

    Коментиран от #6

  • 6 кара Лада

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    За това бях забравил, за депутатите ще са идеални. Ето откъде да спестят пари на данъкоплатците. със Сигурност бидейки най бедната страна в ЕС ще е и подходящо и да икономисат малко пари от подръжка и купуване на БМВ-та и Мерцедеси. Уви обаче ще засегнат малко лапачката пък на тяхните вносители. Държавните коли са идеални принципно, колкото повече се чупят по добре...

    Коментиран от #23

  • 7 Кобрата

    2 8 Отговор
    Ами от пожарната (лежарната) си ги прилягат тези ментета...то и без това не са се скъсали да работят...не им трябва по-хубаво от Great Wall
  • 8 Кобрата

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "РОСЕН ВЕЛИНОВ":

    Ми ладата е 100 пъти по-добра от тези китайски ментета...гаранция, че където ладата може да отиде тези Great Wall само ще има да си мечтаят...
  • 9 Кобрата

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "РОСЕН ВЕЛИНОВ":

    Ми ладата е 100 пъти по-добра от тези китайски ментета...гаранция, че където ладата може да отиде тези Great Wall само ще има да си мечтаят...
  • 10 bibbo

    12 0 Отговор
    абе кво му се кусурите, нали е made in Bulgaria, ама верно , защо не и бг министерствата не си продадът баварците и за 1/3 от парите си купят Великата Срена , хем ще стимулират БВП хем ще нямалят импорта на чужда луксозна стока което отново е в + на БВП и ще спестят някой лев от бюджета..... .аси мноооого ги разбирам , взема си направя неква партия хахахаххаа
  • 11 ivaylo mihaylov

    14 0 Отговор
    Миналата година Военна Полиция прие 12 Спортидж-а, а можеха да се оборудват с 20 Ховър5,който е много по-проходим. Никой не мисли да подпомага българското и да прилага логични критерии, особенно управниците, които преди години обясняваха, че БМВ им направили по-ниска оферта от Шкода и то за 10 автовоза. Всички други националности са балами и карат бюджетни коли (Пежо,Рено,Шкода,Дачия),а нашите "експерти" само немското признават.
  • 12 ivaylo mihaylov

    13 0 Отговор
    Мисълта ми беше,че още не се знае тези коли дали са добри или не, за да бъдат оплювани. Китайците инвестират много и ако се съди по форума на ГУ нямат същественни забележки, визирайки Волекс-а. Това е следващо поколение кола и руснаците, които вече го ползват известно време, споделят положителни мнения. Навярно никой от по-долу плюещите не е карал въпросната кола,за да каже,че не е боклук. А тя е един малък лъч светлина в българската индустрия.
  • 13 Кико Пламенов

    13 2 Отговор
    Стига сте плюли бе, големи специалисти сте Първо вижте за какво иде реч и бъдете запознати с това, за което давате коментар.
    Аз лично ходих на изложението в София миналата година и първо се качих в Мерцедес Gl63 AMG, след това в Rexton, после в BMW X3 и накрая във въпросния H6 и ми направи много добро впечатление. Разглеждах внимателно, навсякъде се качих и със сигурност мога да ви кажа, че като видимо интериорно качество H6 е много по добре от X3, да не говорим че има екстрите на GL-a, бях много изненадан, не съм очаквал това, но е факт. Относно двигателя и ходовата част, знам че са на Митсубиши, така че би трябвало да са сполучливи. Цената си е супер и хората дават 5 години или 100 хил. километра гаранция, което за този ценови клас е супер.
  • 14 Калоян Велинов

    4 0 Отговор
    БРАВО!!!!
  • 15 скар фейс

    4 0 Отговор
    Изглежда добре. А, ако е и добър, като автомобил...
  • 16 йордан иванов

    3 0 Отговор
    Пълни с екстри ..
  • 17 Ицо Велев

    3 5 Отговор
    Айде - родните боклуци като няма койда ги купува ги набутаха пак на нас !!!

    Пълна трагедия е тази кола - ивсяг и в лед ,вкалда не говорим

    Лада НИВА грозна ибез екстри ама не закъсва като тазитарамбука .....
    Инъче едобраидеята българските политици да ги обзаведем с родно производство !

    Коментиран от #18, #24

  • 18 Lubomir Aleksandrov

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ицо Велев":

    По-неграмотен коментар не бях виждал ...
  • 19 Бай Иван

    0 3 Отговор
    За какво са им на пожарната тези баничарки?Да возят г.зовете на мазните им началници.По добре една пожарна да бяха подарили.Щеше да е полезна на хората!
  • 20 стефан сервиз

    0 0 Отговор
  • 21 kоpектния

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "masacre":

    1.Багажниците са смешно малки като се има впpедвид кой ще я каpа
    2.Тpябваше да са чеpвени и с белите ленти/а не сега да ги оклепят/
    3.Това е фоpмат за пъчене, но не и за ефективна pабота.
    4.Белите ниви са по удачни за часпpома.
  • 22 Anton Grozdanov

    2 0 Отговор
    А колко по-добре щеше да звучи заглавието: "Новите автомобили на българските депутати", но не би...
  • 23 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "кара Лада":

    Не че се чупят, поддръжката е скъпа на тия големи марки лимузини
  • 24 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ицо Велев":

    един смислен коментар