Last news in Fakti

29 Май, 2024 14:41 1 212 3

Volkswagen сподели нова информация за евтиния си електромобил

  • vw-
  • volkswagen-
  • vw group-
  • volkswagen group-
  • renault-

Компанията обяви, че плановете за кола на ток под 20 хиляди евро не са приключили

Volkswagen сподели нова информация за евтиния си електромобил - 1

Volkswagen Group сподели повече за евтиния електромобил, който ще бъде представен скоро на пазара в Европа. След неуспешни преговори за сътрудничество с Renault, VW обяви плановете си да разработи и произведе линия от достъпни електрически автомобили изцяло самостоятелно. Инициативата е насочена към европейските потребители, които се съобразяват с бюджета, и има за цел да се конкурира пряко с нарастващата вълна от китайски електромобили, заливащи пазара.

Основният елемент на стратегията на VW се върти около ценова точка от 20 000 евро за новите електрически автомобили. Това представлява значително намаление в сравнение с настоящото електрическо предложение на VW - ID3, чиято цена започва от около 40 000 евро. С постигането на тази агресивна ценова цел VW се надява да направи притежаването на електрически превозни средства по-достъпна реалност за европейските потребители.

Новата вълна от достъпни електромобили попада под шапката на „семейството на електрическите градски автомобили“ на VW. Това семейство ще включва няколко електрически хечбека и SUV-та, които ще отговарят на по-широк кръг от потребителски предпочитания. Очаква се четирите първоначални електрически автомобила от семейството на електрическите градски автомобили да бъдат представени до края на 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Такива работи

    6 2 Отговор
    Те станаха като руснаците-ще,ще и отказ.
  • 2 Гост

    3 1 Отговор
    Ще му мерят ли димност?
  • 3 Бен тен

    4 0 Отговор
    На намирам новината в тази "новина"