21 Юни, 2024 14:52 2 571 4

Jeep Avenger със 100 хиляди поръчки в Европа

  • jeep-
  • avenger-
  • европа-
  • продажби

Най-компактният Jeep отскоро се предлага и с 4х4

Jeep Avenger със 100 хиляди поръчки в Европа - 1

Jeep Avenger се превърна в изненадващ хит в Европа, като до средата на 2024 г. ще надхвърли 100 000 поръчки. Това постижение идва въпреки поетапното въвеждане на различни варианти на задвижване и непрекъснато разширяващата се гама. Още през септември 2023 г. Avenger е получил 40 000 поръчки, което показва оживени продажби на над 60 000 бройки в рамките на една година. За сравнение, годишните продажби на Renegade в Европа обикновено варират между 50 и 80 хиляди единици, в зависимост от годината.

Пуснат на пазара в края на 2022 г., Avenger бележи навлизането на Jeep на пазара на електромобили. Построен върху платформата на Stellantis, той първоначално се предлагаше като изцяло електрически модел. По-късно, през 2023 г., на избрани европейски пазари е пуснат в ограничено количество вариант с двигател с вътрешно горене (ДВГ). Тази версия е оборудвана с 1,2-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор. В края на 2023 г. гамата на Avenger бе допълнително разширена с въвеждането меко леко хибриден (e-Hybrid) вариант. Този вариант комбинира същия 1,2-литров турбодвигател с 48-волтова система, като най-накрая предлага на купувачите избор на автоматична трансмисия.

Скоро бе показан и Jeep Avenger 4Xe, който е планиран да се появи през четвъртото тримесечие на 2024 г. Този флагмански модел ще се отличава с по-мощна хибридна конфигурация с два електрически двигателя, което ще го направи единствената модификация със задвижване на всички колела (AWD) в гамата на субкомпактния SUV.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жокера

    17 3 Отговор
    1.2 l ДВГ - как са го събрали тоя Голем мотор?
  • 2 този

    17 2 Отговор
    Интересно казано-леко, меко хибриден вариант. Страшни показатели- леко, меко, хибриден, турбо, 1.2 автоматик. Тръпки да те побият.
  • 3 Онуфри

    15 2 Отговор
    Това е гавра с Джип. Красиво, но малко като Сузуки и с 3 цилиндров двигател.Иначе е удобна малка кола.
  • 4 Джуган

    15 3 Отговор
    Перфектна малолитражка с гръмко име за разходка до мола.