Last news in Fakti

3 Юли, 2024 12:32 763 1

Rivian няма да произвежда коли заедно с VW

  • rivian-
  • vw-
  • volkswagen-
  • scout

Двете компании ще споделят само платформи и софтуер

Rivian няма да произвежда коли заедно с VW - 1

Rivian опроверга медиен доклад, в който се предполага, че води преговори с Volkswagen Group за разширяване на съществуващото им партньорство отвъд разработването на софтуер до съвместно производство на автомобили. Немското издание Handelsblatt твърдеше, че партньорството може да включва производство на SUV R2 на Rivian в новия завод на Volkswagen в Южна Каролина.

В отговор по електронна поща говорител на Rivian отрече всякакви планове за производство на автомобили с Volkswagen Group. Те потвърдиха плана си да произвеждат R2 в завода си в Илинойс, последван от производство в предстоящия им завод в Джорджия.

Миналата седмица Rivian и Volkswagen обявиха новото си партньорство, като германскат компания ще инвестира до 5 млрд. долара в Rivian и ще получи достъп до електрическата архитектура и софтуерния опит на Rivian. За Volkswagen партньорството предлага така необходимия достъп до технологията за електрически превозни средства.

Марката Scout Motors на VW, предвидена за производство на електромобили в завода в Южна Каролина, потвърди, че не е водила никакви разговори относно производството на автомобили Rivian в техния завод.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    2 0 Отговор
    Е кой нормален ше инвестира 5 милиарда във елкочиняците?😆😆😆просто Rivian бегат пред ветъра!!