Last news in Fakti

3 Юли, 2024 12:54 810 7

Шефът на Ford обеща евтин електромобил до 3 години

  • ford-
  • explorer-
  • електромобил-
  • евтин

Очаква се това да се случи в началото на 2027-ма 

Шефът на Ford обеща евтин електромобил до 3 години - 1

Изпълнителният директор на Ford, Джим Фарли, обяви, че в началото на 2027 г. на пазара ще се появи нов електромобил с цена около 30 000 долара. Това бюджетно предложение има за цел да направи електромобилите по-достъпни за потребителите и по-печеливши за Ford.

Понастоящем Ford се бори с рентабилността на електрическите превозни средства. За да поправят това, те преместват фокуса от по-големите електрически пикапи и SUV към по-малки, по-достъпни електрически автомобили. Фарли смята, че големите електрически автомобили просто не са рентабилни, което води до забавяне на производството на техните електрически SUV и пикапи.

Фарли подчертава необходимостта американците отново да възприемат по-малките автомобили. Тези по-малки модели се разглеждат като решаващи за намаляване на въздействието върху околната среда, по-широкото приемане на електромобили и по-приятното шофиране. Тази промяна в стратегията е значителна промяна за Ford, традиционно известен с големите си автомобили.

По-рано тази година Ford разкри специален екип, който разработва евтина платформа за електромобили, за да се конкурира директно с BYD и Tesla. Тази платформа е от ключово значение за постигане на рентабилност с новия им електромобил на стойност 30 000 USD. Фарли признава натиска от страна на конкурентите, които вече доминират на пазара на електрически превозни средства в световен мащаб. Той подчертава важността на постигането на рентабилност в рамките на следващите пет години, за да се осигури бъдещето на Ford.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евтин скъп

    6 0 Отговор
    За какво ми е
  • 2 Митбъстър=идиот

    5 0 Отговор
    На мен тати ми обеща колело,ама друг път.
  • 3 електромобил с цена около 30 000 долара

    11 1 Отговор
    Не е нито конкурентно нито пазарно изгодно като се има в предвид че китайски след месец ще има по 17200 долара с много по добри показатели
  • 4 Фйггйкй

    10 0 Отговор
    Той и електрическият Ф150 обещаваха да е 40хил долара, ама като го пуснаха в продажба беше 70.
  • 5 САЩ са много зле ....

    4 2 Отговор
    През юли 2023 г. тридесет и осем процента от регистрираните нови автомобили в Китай са били електромобили, които обхващат разнообразие от висококачествени продукти с различни ценови точки, от които потребителите да избират, които отговарят на техните доходи и нужди. Продажбите на електромобили в САЩ са само около 7 процента от покупките на нови автомобили, а Америка не може да произведе достатъчно електромобили. Американците искат електромобили, но собствената им индустрия не може да го направи, освен ако тази индустрия не е защитена, но подобен ход води до унищожаването на световната пазарна икономика.
  • 6 Би Йо Ди

    7 0 Отговор
    Форд обеща че ще пусне евтин електромобил, ама друг път
  • 7 Няма да има

    6 0 Отговор
    Виж цените на BYD за Европа - малкия СУВ 38000 €, а по-големите седани 72000 €. И китайските няма да са евтини. Тук в Европа (ЕС) не се надявай да си купиш нещо евтино.