3 Август, 2024 10:30 1 377 2

Рядко състезателно Ferrari изгоря при неясни обстоятелства

  • ferrari-
  • пожар-
  • инцидент

Колата е произведена през 1971 година

Рядко състезателно Ferrari изгоря при неясни обстоятелства - 1

Трагичен инцидент се разиграва на пистата Watkins Glen International Raceway, когато Ferrari 512M от 1971 г., за което се смята, че е било управлявано от легендата Сам Поузи и е завършило на подиума в "24-те часа на Льо Ман", избухва в пламъци.

Фотографи запечатаха ужасяващия момент, в който емблематичният състезателен автомобил е обхванат от огън. Въпреки че шофьорът се е отървал невредим, степента на щетите по историческия автомобил остава неизвестна.

Предполага се, че причината за пожара е спукване на горивопровод, но точните обстоятелства около инцидента все още се разследват. Това опустошително събитие служи като сурово напомняне за рисковете, свързани с моторните спортове, и за крехкостта на тези автомобилни шедьоври от миналия век.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да сме коректни

    4 1 Отговор
    Какво неясно има - наличие на лесно запалими течности , наличие на кислород в атмосферата, достатъчно е една искра......и ето ти нечакан фойерверк !!!!! Не е изолиран случай - справка Елин Пелин,преди седмица.....
  • 2 газаджия

    3 1 Отговор
    Собственика спести пари за смяна на изпарителя. Смени му само уплътненията, вика.