3 Август, 2024 13:16 4 401 5

Новите Audi-та няма да използват познатата емблема

  • audi-
  • q6-
  • e-tron-
  • saic

Колите произведени за Китай ще използват друго лого

Новите Audi-та няма да използват познатата емблема - 1

С изненадващ ход Audi ще се откаже от емблематичното си лого с четири кръга за нова серия електрически автомобили, специално разработени за китайския пазар. Това решение е продиктувано от желанието за диференциране на новите модели, които ще бъдат изградени върху платформа, разработена съвместно с китайския партньор SAIC.

Предстоящите електромобили с кодово име "Purple" ще се отличават с различна идентичност, която потенциално може да включва ново лого или просто името Audi. Тази стратегия отразява повишената зависимост на Audi от местни доставчици и технологии в Китай.

Очаква се автомобилният производител да представи концептуален автомобил за новата серия през ноември, който да даде представа за дизайна и характеристиките на тези ексклузивни за Китай електромобили. До 2030 г. Audi планира да представи девет модела от тази нова серия.

Това решение бележи значително отклонение за Audi, тъй като емблемата с четири пръстена е синоним на марката от десетилетия. Предстои да видим как тази промяна ще се отрази на възприемането на марката в Китай, който е ключов пазар за производителите на луксозни автомобили.

Стъпката на Audi подчертава развиващата се динамика на световната автомобилна индустрия, особено в сегмента на електрическите превозни средства, тъй като производителите се адаптират към регионалните пазарни предпочитания и конкурентните пейзажи.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    9 10 Отговор
    За Китай и Русия логото е сърп и чук.
  • 2 налюдател

    15 0 Отговор
    Най-добре е да останат само 2 кръга

    Коментиран от #5

  • 3 Илчо Мустакат

    3 1 Отговор
    Audi ще се откаже от емблематичното си лого, за да го възстанови месеци по-късно, следвайки горчивия опит на американската лимонада.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 истина ти казвам

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "налюдател":

    Или два кръга със 🌈по средата!😆