7 Август, 2024 19:15 1 438 6

Полицията в САЩ получава нови хибридни патрулки

  • ford-
  • interceptor-
  • explorer-
  • патрулки

Ford Explorer вече ще разчита на електрическо подпомагане за бензиновия двигател

Полицията в САЩ получава нови хибридни патрулки - 1

Ford представи Police Interceptor Utility (PIU) - обновена версия на популярния си автомобил за опазване на обществения ред. Последният модел включва редица подобрения за повишаване на ефективността, безопасността и производителността.

Основен акцент е въвеждането на опция за хибридно задвижване, включваща 3,3-литров V6 двигател, съчетан с електромотор. Тази конфигурация обещава подобрена икономия на гориво и намалени емисии, като Ford оценява потенциалните икономии на до 838 галона гориво годишно или над 3 хиляди литра.

Полицията в САЩ получава нови хибридни патрулки

PIU се възползва и от усъвършенствани функции за безопасност, включително системата Police Perimeter Alert System, която открива потенциални заплахи около автомобила и автоматично активира защитни мерки. Освен това включването на автоматична аварийна спирачка, наблюдение на мъртвата зона и предупреждение за напречно движение отзад повишава безопасността на водача.

Полицията в САЩ получава нови хибридни патрулки

В купето полицаите ще открият 12,3-инчов цифров инструментален панел и удобен интерфейс с четири програмируеми бутона на волана за бърз достъп до основните контроли. Автомобилът разполага и със заключващ се сейф за съхранение на оръжия и доказателства.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 1 Отговор
    Нали щяха да бъдат с електрокари,според пророка Теслю.
  • 2 Да бе

    7 1 Отговор
    А нашите плъхове с М3 си джиткат
  • 3 За нощните смени

    11 0 Отговор
    Освен 12,3 инчовия телевизор, няма ли и кафемашина и микровълнова, за претопляне на поничките.
  • 4 оня с коня

    9 2 Отговор
    Къде са Американските полицаи с тия Грозновати и тежки Фордове,къде са нашите ОРЛИ с БМВ-тата с по 430 коня всяко!И казвам аз на Гьотверените дето непрекъснато призовават безпътните душици да се "спасяват" през Терминал-2 че АМЕРИКА Е ТУКА,ама кой ти слуша!

    Коментиран от #5

  • 5 Този модел на ФОРД

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    е убиец. И предишният ФОРД PIU си е яка машина. Аз имах за известно време полицейски автомобил от търг Chevi Caprice. 5.7l V8. Много яка машина и само името еднакво с това от колите при дилъра. Карах го 2 месеца като такси преди да го продам. Та знам за какво става въпрос.
  • 6 престъпник

    0 0 Отговор
    😆😆😆 ше ма фанат ама за дедовеца със тия ютии!