21 Август, 2024 10:31 1 505 2

Европа намали митата за някои коли произвеждани в Китай

  • китай-
  • електромобили-
  • cupra-
  • mini

BMW и Cupra също са сред тях

Европа намали митата за някои коли произвеждани в Китай - 1

Европейският съюз смекчи позицията си по отношение на електрическите превозни средства, произведени в Китай. След като първоначално наложи високи мита върху тези автомобили, сега ЕС намали ставките за някои компании.

По-специално, тарифата на Tesla значително намаля от 20,8 % на само 9 %. Това е голяма победа за американския автомобилен производител, който твърдеше, че първоначалната тарифа е била несправедлива. BMW и Cupra също се възползваха от по-ниските тарифи. след преразглеждане BMW вече ще бъде обложена с много по-малка такса от 21,3%.

Cupra също е намалил тарифата си от 37,6% на 21,3%, въпреки че Auto News съобщава, че Seat иска да постигне допълнителни намаления. И дори китайските марки отбелязаха малки победи. Тарифната ставка на BYD е спаднала от 17,4% на 17%, тази на Geely - от 19,9% на 19,3%, а тази на SAIC се подобрява от 37,6% на 36,6%.

Въпреки че ЕС все още смята, че китайските производители на електромобили имат несправедливо предимство поради държавните субсидии, се признава, че някои компании, като Tesla, може би не получават толкова голяма подкрепа, колкото други. Това доведе до преразглеждането на тарифните ставки.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    13 0 Отговор
    Тоя Ес се оказа една мушенгенска организация .
  • 2 Бен тен

    2 0 Отговор
    Една не мога да разбера -
    Как е възможно БМВ да внася автомобили от Китай в собствения си пазар, там където и стационарни компанията от сто години. Нямат ли си достатъчно фабрики в Германия ?!?