12 Септември, 2024 08:29 1 048 4

Stellantis инвестира над 400 милиона долара в САЩ

  • stellantis-
  • ram-
  • dodge-
  • сащ

Компанията ще произвежда електромобили и коли с ДВГ

Stellantis инвестира над 400 милиона долара в САЩ - 1

Stellantis обяви значителна инвестиция в размер на 406 млн. долара в три от заводите си в Мичиган, за да се подготви за производството на електрически автомобили и свързаните с тях компоненти. Тази инвестиция е част от по-широката стратегия на компанията да се ориентира в променящия се автомобилен пейзаж и да осигури бъдещето си в САЩ.

Заводът за сглобяване в Стърлинг Хайтс ще получи най-голямата част от инвестицията - 235,5 млн. долара. Това финансиране ще позволи на завода да произвежда електрическия Ram 1500 Rev и Ramcharger 1500 с увеличен пробег. Това ще бъде първият завод на Stellantis в Съединените щати, който ще произвежда изцяло електрически автомобил.

Stellantis инвестира над 400 милиона долара в САЩ

Заводът за сглобяване на пикапи в Уорън също ще получи значителна инвестиция от близо 100 млн. долара, за да се подготви за производството на електрическия Jeep Wagoneer. Заводът ще разполага с гъвкавост за производство както на електрически, така и на задвижвани с вътрешно горене модели Wagoneer и Grand Wagoneer, което ще позволи на Stellantis да се адаптира към променящите се предпочитания на потребителите.

Заводът за двигатели в Дънди ще получи 73 млн. долара, за да се преоборудва за производството на компоненти за батерии за платформата STLA и предни и задни греди за архитектурата STLA Large. Освен това заводът ще продължи да произвежда два нови двигателя с вътрешно горене, включително 1,6-литров редови четирицилиндров двигател, който може да се използва за бъдещи хибридно-електрически автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    4 1 Отговор
    Няма къде другаде да се инвестира.
  • 2 еврогейо съюз

    2 2 Отговор
    пара даваме за чифутя а вий са оправяйте
  • 3 Истината

    2 0 Отговор
    Корпорацията е регистрирана в Нидерландия като публична компания с ограничена отговорност, притежава 14 бранда: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall. Наименованието „Stellantis“ се използва изключително като корпоративен бранд, названията и логотипите на автомобилните брандове остават непроменени.

    Коментиран от #4

  • 4 Гориил

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Пекин смята това за временно явление.