Last news in Fakti

15 Юли, 2014 10:39 923 0

Индия отдели 1,75 млрд. долара за атомна енергетика

  • атомна енергетика-
  • индия-
  • електроенергия-
  • производство-
  • изследвания

Те са предназначени основно за производство на електроенергия и нови изследвания

Индия отдели 1,75 млрд. долара за атомна енергетика - 1
АЕЦ „Куданкулам“ в Индия

Вторият енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия вероятно ще бъде пуснат в експлоатация през тази финансова година, съобщи nd tv. Правителството на страната е отделило 104,66 млрд. рупии (1,75 млрд. долара) за департамента за атомна енергия, предназначени за производство на електроенергия и изследвания.

За производството на електроенергия на департамента бяха отделени 10,709 млрд. рупии. Това включва и 300 млн. рупии за първия индийски прототипен реактор с бързи неутрони в Центъра за атомни изследвания "Индира Ганди" в Калпакам.

Правителството възнамерява също така да инвестира 2,03 млрд. рупии в държавната компания NPCIL и 4,4 млрд. рупии BHAVINI, която също е държавна собственост. И двете дружества са на подчинение на департамента по атомна енергия.

87,370 млрд. рупии са предназначени за изследвания в областта на атомната енергетика. В състава на департамента влизат няколко изследователски центъра, като основните от тях са Центърът за атомни изследвания "Бхабхи", Центърът за напредничави технологии "Раджи Раманна", Центърът за атомни изследваня "Индира Ганди" и Дирекцията по разузнаване и изучаване на атомните материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА