Last news in Fakti

8 Август, 2014 10:59 967 0

Malaysia Airlines спря търговията с акции

  • malaysia airlines-
  • малайзия еърлайнс-
  • акции-
  • авиокомпания-
  • преструктуриране

След втората катастрофа акциите на компанията поевтиняха с 18%

Авиокомпанията Malaysia Airlines спря търговията с акциите си на световните борси след като за последните няколко месеца два нейни самолета се разбиха, съобщава Ройтерс.

Решението за подобна стъпка е взето от малазийския държавен инвестиционен фонд Khazanah Nasional, който притежава около 70% от акциите на компанията.
Планът на Khazanah Nasional предвижда да бъдат изкупени за $0,08 за акция дяловете на миноритарните акционери и след това да се пристъпи към преструктуриране на компанията.

През март и юли Malaysia Airlines за губи два самолета. На 8 март Boeing 777, изпълняващ полет MH3 Куала Лумпур – Пекин, прелитайки над Южно Китайско море изчезна от радарите. В момента самолетът продължава да е в неизвестност. На борда на самолета са се намирали 239 души.

На 17 юли над село Грабово се разби Boeing 777, изпълняващ полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур. Всичките 298 души на борда загинаха. В момента се смята, че той е свален от зенитна ракета, изстреляна от проруските сепаратисти.

След втората катастрофа акциите на компанията поевтиняха с 18%.

Malaysia Airlines през 2013 г. влизаше в седмицата на най-добрите компании в света. Това показва изготвяната от влиятелната британска консултантска компании Skytrax класация.

Миналата година компанията отчете загуба от $367 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА