Last news in Fakti

18 Юли, 2014 19:12 1 401 3

Сепаратистите пуснаха експерти от ОССЕ до мястото на авиокатастрофата

  • оссе-
  • украйна-
  • европейската комисия-
  • сепаратистите-
  • малайзия еърлайнс

Достъпът обаче е бил ограничен

Сепаратистите пуснаха експерти от ОССЕ до мястото на авиокатастрофата - 1
Ръководителят на ОССЕ Дидие Буркхалтер

30 наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са на път към мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Донецка област, съобщи РИА „Новости“. Очаква се те да бъдат на територията на инцидента или късно тази вечер, или в събота сутринта.

Междувременно заседанието на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена във връзка с изясняването на обстоятелствата около авиокатастрофата бе пренасочено за по-късен час днес: в 16.00 часа местно време започна работа подготвителната комисия, а в 16.30 - Постоянният съвет, уточни прессекретарят на швейцарското председателство на организацията Ролан Блес.

ОССЕ обаче по-рано през деня встъпи в преговори със сепаратистите за безопасно преминаване чрез хуманитарен коридор до мястото на падането на малайзийския боинг  за целите на разследването, заяви ръководителят на ОССЕ Дидие Буркхалтер. Представители на проруските сепаратисти са дали съгласие международните експерти да посетят мястото.

Наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа не са получили неограничен достъп до мястото на падането на малайзийския самолет в украинската Донецка област. Това съобщи обаче по-късно пресслужбата на организацията, цитирана от РИА Новости. „Те не получиха неограничен достъп, какъвто им бе обещан. Допуснали са ги да навлязат едва на 200 метра в зоната на катастрофата”, съобщи пред РИА Новости представител на пресслужбата на ОССЕ. По нейна информация, по време на огледа са прозвучали предупредителни изстрели във въздуха.

За разлика от САЩ, Европейската комисия се въздържа от категорични изводи и обяви, че засега не разполага с информация падналият в Югоизточна Украйна боинг да е бил свален с ракета. Представители на ЕК заявили, че не са в курса откъде САЩ имат такива доказателства, както тамошните медии твърдят, предаде „Новости“.

Преди това „Уолстрийт Джърнъл“ тиражира, че американските специални служби са уверени, че е била изстреляна ракета или от сепаратистите, или от руски военни, но така или иначе всички нишки водели към руснаците. 

ЕС смята за преждевременно да се правят политически изводи от катастрофата на малайзийския боинг, заяви прессекретарят на Катрин Аштън Мая Косянич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змей Горянин

    4 0 Отговор
    Има си хас всички нишки да не водят към руснаците, това беше ясно още преди да падне самолета, дори още преди да излети!
  • 2 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор
    ами водят към тези дето са го свалили,съвсем нормално!
  • 3 nakata88bg .

    2 0 Отговор
    специалистите едвам успяха да стигнат до мястото на трагедията, а хамериканци вече знаят кой, кога, как, защо и какво е пуснал по боинга! и всичко това без дори да прекосяват океана! не че знаят изобщо къде се намира украина на карта....
Новини по държави: