Last news in Fakti

10 Септември, 2014 10:11 925 0

Стачка на „Луфтханза“ удря летището в Мюнхен

  • луфтханза-
  • стачка

Стачката на пилотите ще анулира 110 полета и засегне близо 14 000 пътници, които трябва да бъдат пътуват в Европа и по вътрешните линии

Стачка на пилотите от „Луфтханза“ ще удари второто по големина летище в Германия – Мюнхен, съобщава „Шпигел онлайн“.

От синдиката уточниха, че протестът ще започне от 10 часа местно време до 18 часа.

„Луфтханза” уточни, че стачката на пилотите ще анулира 110 полета и засегне близо 14 000 пътници, които трябва да бъдат пътуват в Европа и по вътрешните линии.

От синдиката Vereinigung Cockpit (VC) добавиха, че се надяват да се постигне споразумение с ръководството на авиокомпанията за заплатите и пенсиите на пилотите.

„Тъй като управлението на Lufthansa до момента не посочва никакъв реалистичен компромис, ние сме принудени да прибегнем до стачката“, заявиха от профсъюза. В официално изявление се поднасят извиненията до пътниците за причиненото неудобство.

Подобна стачка от миналия петък на летището във Франкфурт засегна 218 полета и 25 000 пътници.

Говорител на Луфтханза заяви, че не разбира защо пилотите стачкуват след като много от жителите на Бавария се връщат тази седмица от лятната си ваканция, а учениците в понеделник започват училище.

През април имаше подобна тридневна стачка, която „приземи 3800 полета“ и засега 425 000 пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА