Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 09:07 1 037 0

Нова стачка на пилотите в Луфтханза

  • луфтханза-
  • стачка-
  • пилоти-
  • пенсиониране

Засегнати ще бъдат полетите на къси и средни разстояния

Пилотите от водещата германска авиокомпания „Луфтханза“ започват от 14 часа поредна стачка. Тя ще продължи 35часа, съобщава АП.

Очаква се протестът да засегне общо над 2 000 полета и над 200 хиляди пътници. Авиокомпанията все пак успя да намери пилоти, които да изпълнят 700 от планираните полети.

Недоволните пилоти протестират за осми път тази 2014 година. Те се обявяват срещу плановете за промени в условията на пенсионирането им. В момента пилотите могат да се пенсионират на 55 години, а много от тях продължават да работят до 59 години. В същото време от ръководството на авиокомпанията искат възрастта да се вдигне на 61 години. От „Луфтханза“ предлагат започналите работа тази години пилоти да запазят възможността за ранно пенсиониране.

Преговорите през септември по този проблем се провалиха. Засегнати от новата стачка ще бъдат полетите на къси и средни разстояния.

Стачката няма да се отрази на дъщерните дружества на Луфтханза - Austrian Airlines или Germanwings.

От компанията съветват клиентите си да се обадят на летището преди да тръгнат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА