Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 08:22 859 0

Стачката на пилотите на Луфтханза отмени над 1500 полета

  • луфтханза-
  • стачка-
  • въздушно пространство-
  • парализира

Стачката на немската авиокомпания "Луфтханза" парализира въздушното пространство над цяла Европа.

Стачката започна в понеделник на обяд и ще продължи до вторник полунощ. Пилотите няма да извършват полети на къси и средни разстояния, както и междуконтинентални полети, които са планирани за вторник след 4 часа.

Вече са отменени над 1500 полета, а 200 хиляди пътници останаха на земята.  Само 80 хиляди от тях успяха да намерят алтернативни полети в желаните дестинации.

Недоволните пилоти протестират за осми път тази 2014 година. Те се обявяват срещу плановете за промени в условията на пенсионирането им. В момента пилотите могат да се пенсионират на 55 години, а много от тях продължават да работят до 59 години. В същото време от ръководството на авиокомпанията искат възрастта да се вдигне на 61 години. От „Луфтханза“ предлагат започналите работа тази години пилоти да запазят възможността за ранно пенсиониране.

На софийското летище днес са отменени всички полети за Мюнхен и Франкфурт на "Луфтханза".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА