2 Декември, 2014 12:31 835 0

МФ продаде сконтови ДЦК за 400 млн. евро номинал

  • дцк-
  • облигации

Издадените книжа са краткосрочни и по тях не се изплаща лихвен купон

Министерството на финансите пласира вчера успешно емисия едногодишни сконтови ДЦК с номинал 400 млн. евро. Падежът на емисията е 03.12.2015 година. На проведения аукцион е била постигнатата среднопретеглена годишна доходност на одобрените поръчки от 0.84%.

Спредът спрямо бенчмарковите федерални германски облигации е 0.92%.

Издадените книжа са краткосрочни и по тях не се изплаща лихвен купон. Доходността за инвеститорите се формира на база отстъпката от номиналната стойност при придобиването им. Средната цена, по която участниците закупиха книжата, е 99.16 за 100 евро номинал.

Обемът на постъпилите поръчки възлезе на близо 1 230 млн. евро, което съответства на коефициент на покритие в размер на 3.07.

Банките са придобили 69.70% от предложеното колическтво, следвани от пенсионните фондове с 21.79%, застрахователните дружества с 4.15%, договорни фондове и фондове за управление на активи 3.19%. и други инвеститори - 1.17%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА