Last news in Fakti

14 Декември, 2014 22:03 7 241 18

Михаил Миков: Ще плащаме по 1 млрд. лв. годишно

  • бюджет-
  • михаил миков

Управляващите удрят бедните и заробват България с милиарди, предупреди лидерът на БСП

Изготвеният от управляващите бюджет за следващата година нанася удар върху най-бедните, като замразява редица социални плащания и отнема по един хляб на ден на хората с минимални доходи. Това заяви председателят на БСП и на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков в ефира на бТВ. По думите му Бюджет 2015 натоварва България с рекордни за последните 15 години дългове.

„Това е бюджетът с най-голяма задлъжнялост от много години насам. За първи път България ще плаща около 1 млрд. лихви годишно. Подобна огромна сума страната ни не е плащала през изминалите 10 - 15 години”, посочи Миков в предаването „120 минути”. Той добави, че България има нужда от стабилност, но мерките, които е предприело правителството, ясно показват отсъствие на социална чувствителност и солидарност към хората. „Считам, че това е бюджет на социално-икономическа стагнация”, категоричен бе лидерът на социалистите.

„В Бюджет 2015 се замразяват 14 социални плащания. Връщаме се към подход, който беше известен от първото управление на ГЕРБ – замразяване на помощите за майчинство, на помощите за деца, за първокласници, отнемане на една четвърт от инвалидната пенсия, която се предоставяше на хората с увреждания. Това са все неща, които определят управлението като дясно”, коментира председателят на БСП.

„Не се предвиждат средства за поемане на данъчното облекчение от 10% за минималните работни заплати, а България е на първо място в Европа по работещи бедни. Става въпрос за 270 000 души плюс сезонните работници. Това нанася удар върху най-бедните български граждани. Преведено на по-материален език, отнема се по един хляб всеки ден от трапезата в тези семейства, в които единият член работи на минимална работна заплата”, посочи Михаил Миков. Той изрази мнение, че липсата на средства за бедните хора, разширява пропастта между тях и богатите българи.

На въпрос свързан с идеята на премиера Бойко Борисов в България да се създаде общоевропейски газов хъб, Михаил Миков подчерта, че инвестицията в подобен проект трябва да бъде осъществена от нашата държава. „Това може да стане чрез държавно дружество, но може да има и частен характер”. По повод изказването на министър-председателя, че подобен европейски хъб може да бъде изграден край Варна, Миков коментира: „Остава премиерът да каже също за светлите си идеи откъде ще идва газът”. Лидерът на БСП смята също, че е несериозно такъв един проект да се ръководи от Брюксел.

Михаил Миков коментира и изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов, като заяви, че се надява, че той е жив и здрав. „Познавам го и сме работили заедно по времето, когато бях вътрешен министър”, припомни председателят на БСП и призова медиите да мислят за близките на Сертов, когато тиражират различните версии за изчезването му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    5 0 Отговор
    Помощите за майчинство трябва напълно да се спрат. Замразяването не е достатъчно. Тези помощи облагодетелстват само неработещите цигани. Вместо помощи - данъчни облекчения за работещите майка-баща, т.е. за българите.
    Омръзнало ми е да храня на циганите децата.

    Коментиран от #2

  • 2 Гостът

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Те да беха само "на циганите децата" айде. Лошото е че може би храниш палачите на децата си, дай боже да се вземат некви мерки. На първо време части от армията и жандармерията да са настанят за постоянно в селата - то за кога да чакаме !! Да видиш как ще спрат и кражби и убийства и всичко. Хем ще свикнат и войниците да върша нещо полезно !!
  • 3 Диман

    7 0 Отговор
    А бе, Миков! Ти нали си вземаш депутатската заплата и бонусите бе!Какво си се разревал като селска к..ва!Кога вие ядохте кебапчетата не ревахте!
  • 4 Естребовски

    6 0 Отговор
    Ти ли плачеш бре МикOFF !?Колко пъти фалирате България?Избихте читавите хора и дойдоха гладни неграмотни шумкари.Аре пий си пиенето и се скрий.
  • 5 йордан иванов

    2 0 Отговор
    Крадецу вика дръжте крадецууу .........
  • 6 Като дим в коминя

    0 3 Отговор
    Европа ще ни спаси.....Глупаци-Европа ни разби държавата и нацията.
  • 7 мики

    0 2 Отговор
    ей товаса коментари на неуки хора ,хора който неги интерсува хляба и продалжението на нацията ,а само дневната доза или поредната свита набързо цигарка с някаква долнопробна трева ей товаса хората на ПОЖЕРНИКАРЯ такиваги искат нашите братя ХАМЕРИКАНО жевейте братя чикибойци скоро и даржавата БОНДОСТАН няма дая има
  • 8 bobi

    0 2 Отговор
    Ей,тоя боко, съсипа държавата,не виждате ли,бе хора прости! Айде да излизаме и да ги почваме тия. Сега платих 55лв ток,а прединия месец 32лв! Какво става? В същото време тоя празнувал не знам кой си милиард!!!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 йордан иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "bobi":

    Изключи си главния Бушон и ще платиш 0.00лв
  • 10 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "bobi":

    abe revlio shto ne mucheshe taka dokato oresharski i kompania za godina i polovina ni e...a m..ta?komunst si ti bobi

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Autohouse Randm":

    Много ти разбира на тебе манерката от комунизъм. По-голям комунист от гопсодаря ти боко няма. Лошото е, че страдат и малкото интелигнетни хората, заради такива, като теб. С лопата да ви рине човек, пак няма да успее да ви измете.
  • 13 Николай Николов

    0 0 Отговор
    Тази комунистическа сган да не се обажда,именно те теглиха по 10-11млрд. годишно а сега пак другите им виновни.
  • 14 Луканов

    0 0 Отговор
    Браво Миков. Крайно време е да почнем да връщаме парите, които нашата партия открадна от народа. Само, че уточни кой ще ги връща. Няма да са баба Пена и дядо Иван, ами ние. Ние, които забогатяхме на гърба на народа. Колко е едно милиардче за нас на година.
  • 15 тошибиян

    0 0 Отговор
    на живков дълга от 8-10 млрд изглежда като баклава спрямо това което се слу4ва след него
  • 16 тошибиян

    0 0 Отговор
    този къде се пише сред тези който ще връща тези пари?те само сму4ат
  • 17 Киро

    1 0 Отговор
    Eй тва е комунистическата наглост, докараха държавата то тази ситуация и после реват и сочат с пръст, че някой ходи след тях да им чисти л..ната!

    Другари комунисти, видно е, че от икономика нищо, ама НИЩО не разбирате, айде хващайте се дружно и заминавайте към матушката, там ще ви дадат големи пенсии и помощи - по няколко хиляди рубли!
  • 18 Дошo

    0 0 Отговор
    ДОЛУ БКП !Свобода за народа!Миков в Сибир!