Last news in Fakti

17 Януари, 2015 15:19 1 270 0

„Фич“ ще наблюдава Гърция

  • гърция-
  • рейтинг-
  • фич

Националната банка на Гърция опроверга публикациите, че гърците изнасят влоговете си в чужбина

„Фич“ постави дългосрочния кредитен рейтинг на Гърция "A" под наблюдение с "негативна" прогноза, предаде АП.

Това става ясно часове след новината, че две от големите банки в страната ще искат от централната банка на страната ликвидна подкрепа за 5 млрд. евро.

Според съобщение на международната рейтингова агенция, текущият период на политическа неопределеност е довел до увеличаване на рисковете за кредитоспособността на Атина и всяко официално финансиране, както и възможното откриване на достъпа до финансовия пазар, може да бъде отложено с няколко месеца.

В разгара на предизборната кампания премиерът Самарас и лидер на консервативната партия „Нова Демокрация” изрази опасение, че риск има само, ако новото правителство не постигне споразумение с кредиторите по условията за следващия транш от финансова помощ.

Националната банка на Гърция опроверга публикациите, че гърците изнасят влоговете си в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА