Last news in Fakti

8 Януари, 2015 11:34 1 364 1

Несигурността в Гърция гони инвеститорите

  • инвеститори-
  • гърция

Политическата и икономическа несигурност в Гърция намали броя на чуждестранните предприемачи в сектора на недвижимите имоти. Това, което притеснява бизнесмените, са нестабилната данъчна политика, неблагоприятният икономически климат и липсата на достатъчно налични средства на пазара.

От 2009 г. досега 20 пъти са се променяли данъчните условия в южната ни съседка, припомнят анализатори и допълват, че това внася несигурност у частните предприемачи. Други проблеми свързани с влагането на средства в сектора е дефицитът на подходящи за инвестиция недвижимости, ограничената достъпност до банково финансиране и нереалистичните очаквания на продавачите.

Най-предпочитаният вид имот, в който се инвестира, са хотелите. Този сегмент привлича 37% от предприемачите. На второ място, с 28%, следват офисите, а трети остават жилищните имоти – 21%. Едва 11% от предприемачите се интересуват от промишлени обекти и 5% от логистични.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като гъст

    0 0 Отговор
    Пълни глпости, липса на сигурност, така бих си забол едно къщенце в гръцко, както всички бг олигарси начело с президенто, ама то щото нали в Гърция било несигурно....