Last news in Fakti

22 Януари, 2015 19:46 2 809 3

Големи турски туроператори и турагенти идват в България

  • големи-
  • турски туроператори-
  • турагенти-
  • българия

Ще разработваме съвместните туристически продукти, примерно за Китай

Големи турски туроператори и турагенти идват в България - 1
Снимка: БТА

Представители на големи турски туроператории турагенти ще посетят България за работна бизнес среща с наши фирми, на която ще стартира разработването на съвместните туристически продукти за далечни пазари като Китай. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след срещите си със заместник-министъра на културата и туризма на Турция Абдул Рахман Аладжъ и кмета на Истанбул Кадир Топбаш. Те бяха гости на българския щанд на международното туристическо изложение “EastMediterranean International Travel &TourismExhibition 2015” (EMITT), което се провежда в Истанбул.

В рамките на срещата бе обсъден засиленият интерес към България като туристическа дестинация след облекчаването на процедурите за издаване на визи, въведени със съдействието на Министерството на туризма. „По предварителни данни е налице между 30 и 40% ръст на турските туристи в зимните ни курорти в сравнение на същия период на миналата година“, каза Ангелкова. По думите й турските оператори информират, че вече се възползват от възможността да подават и получават в рамките на 1-2 дни туристически визи по електронен път, което все повече налага България на турския пазар.

Николина Ангелкова и кметът на Истанбул Кадир Топбаш се договориха да бъдат организирани дни на България в турската столица и дни на Турция – в София. „Това е възможност не само да популяризираме нашата страна, но и основа, на която да развиваме дългосрочни контакти както между местната и държавната власт, така и между бизнеса от двете страни“, подчерта българският министър.

Страната ни участва в EMITT-2015 с информационен щанд от 99 кв. м, чийто основен организатор е Министерството на туризма. Представят се 24 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения. През днешния първи ден на изложението имаше много голям интерес към българския щанд и към направената презентация за потенциала на България като целогодишна туристическа дестинация под надслов “A Discovery to Share”.

През миналата година борсата в Истанбул се проведе в 12 палати на обща площ 65 хил. кв. м, на които се представиха над 4500 организации от 70 държави. Изложението е сред най-големите в света, а ръстът на посетители му през 2014 г. бе с 13% повече спрямо предходната.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име (като

    0 1 Отговор
    Турския да стане задължителен, да има поне 4 програми на турски език и няколко предавания по националните канали, свинското да се премахне от пазарната мрежа, паметника на Апостола и 1300 години България да се разрушат и да се построят дюнери и чалготека, учебниците по История да бъдат съобразени с турската програма за обучение не интегриращи се носърчета. Чалма за всеки, който не желае да изчезне безследно и бонус, молитвено килимче с автограф от Местан за първите 1млн. подали молба за членсво в новата ДС!
  • 2 Не разбирам

    1 0 Отговор
    "Николина Ангелкова и кметът на Истанбул Кадир Топбаш се договориха да бъдат организирани дни на България в турската столица и дни на Турция – в София". УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 некойси

    0 1 Отговор
    Недей така че плашиш.
    Това са съседите бе, комшу дето ни викат.
    Другото е продукт на изобретението на руските тайни служби - ДПС.