Last news in Fakti

28 Януари, 2015 14:41 1 756 2

Apple с най-голяма печалба за тримесечие

  • apple-
  • тримесечие-
  • печалба
Apple с най-голяма печалба за тримесечие - 1
Снимка: АП/БТА

Американският технологичен гигант Apple съобщи за най-голямата печалба за тримесечие, правен някога от публично дружество, предаде Би Би Си.

Apple отчете нетна печалба в размер на $ 18 млрд. за първото фискално тримесечие. По този начин беше детрониран ExxonMobil с печалба от $ 15,9 млрд., направена от през второто тримесечие на 2012 г., припомнят от Стандард енд Пуърс. За кратко „Газпром“ записа своето име в класацията с $16,2 млрд..

Рекордните продажби на iPhone-и стоят зад скока на печалбата.

Apple е продала 74,5 милиона iPhone-a стоят зад рекордните приходи.

В конферентен разговор с финансови анализатори главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че търсенето на телефони е „потресаващ“.

Въпреки това, продажбите на iPad-и продължават да разочароват, като намаляват с 22% през 2014 г. спрямо 2013 година.

Зад успеха на Apple стои засиленото търсене на модела iPhone 6 Plus. Все още няма данни как вървят продажбите на моделите.

Бъстър Хейн, който пише за сайта "Cult of Mac", заяви за Би Би Си, че продажбите на iPhone-и са надминали очакванията дори и за период, какъвто са Коледните празници.

Apple е продал 74,5 млн. iPhone-а за тримесечието до 27 декември, което надмина очакванията на пазара. Това става на фона на санкциите срещу русия и срива на местната валута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimitar Nikolov

    0 0 Отговор
    Това е - догодина една тухла четворка да пуснат с надпис I phone 7 plus и ще има рекордни продажби. Живеем в общество пълно с овце, които никога не си задават въпроса защо си купувам това. По важното е да се следва тенденцията без значение дали ще изръсиш един тон пари за телефон, който нито като изработка нито като хардуер вече е сравним с други производители.
  • 2 Petar

    0 0 Отговор
    Надявам се никой не задължаваш с твоето мнение :)