Last news in Fakti

9 Февруари, 2015 19:02 1 133 0

Ръст в частните инвестиции в промишлеността и услугите в Тайван

  • тайван-
  • инвестиции-
  • министерство на икономиката-
  • работни места-
  • индустриалното бюро за развитие

Предвиждат се нови програми и политики за насърчаване на инвестициите и през тази година

Тайван регистрира значителен ръст в частните инвестиции в промишлеността и услугите, равняващ се на 1300 милиарда тайвански долара (41.41 милиарда щатски долара) през отминалата година. По данни на Министерство на икономиката този резултат е с 6.66% по-висок спрямо предходната календарна година.

„Тази цифра съответства на направените прогнози”, заяви началникът на Индустриалното бюро за развитие към Министерството на икономиката. „Тя отразява извлечените дивиденти в следствие на създадените правителствени политики за насърчаване”.

„Като се има предвид подобряването на условията в страната и чужбина, общо новите инвестиции ще се увеличат с нови 7.69% до 1400,00 милиарда тайвански долара през тази година, включително и с 1.74% ръст на печалбата на чуждестранните инвестиции”.

Сред ключовите сектори, избрани за стратегическо насърчаване през отминалата година, смарт устройствата се сдобиха с 517.9 милиарда тайвански долара нови инвестиции.

„Правителството ще продължи да работи с частния сектор за развитието на продуктите и технологиите” , сподели началникът на Бюрото, като допълни, че сред свързаните инициативи на Министерството на икономиката са стимулиране на инвестициите със 117.2 милиарда тайвански долара в периода 2015-2017г.

Като част от продължаващите усилилия за ускорени подобрения, бяха избрани седемте сектора с най-голям потенциал за растеж за Приоритетно насърчаване на заетите в тях лица.

Статистическите данни на Министерството на икономиката показват също, че проект, реализиран в периода между 2012г. и декември 2014г. и касаещ местни офшорни фирми, е успял да докара 241.1 милиарда тайвански долара и да създаде повече от 39 000 нови работни места.

Друга инициатива, насочена към насърчаване на малките и средните предприятия в Тайван, е спомогнала за ръст в инвестициите със 137.6 милиарда долара от октомври 2012г. до края на финансовата година през 2014г. Тази инициатива е генерирала 12 775 нови работни места.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА