27 Февруари, 2015 09:22 1 496 0

Правителството и бизнесът ще обсъдят енергийната ефективност на ВиК сектора

  • вик-
  • енергийна ефективност

Седмата международна конференция БУЛАКВА ще се проведе на 12 и 13 март

Водата е ключов ресурс и нейното управление е социално предизвикателство. Недостатъчните водни ресурси се очертава да доведат до 40% недостиг на вода до 2030 г., сочи прогнозата на ООН.

Икономическото ползване на водата е една от основните задачи на правителството и компаниите в сектора. Ето защо на 12 и 13 март в Интер Експо Център, в рамките на B2B форума за воден мениджмънт ВОДА СОФИЯ, ще се проведе годишната международна конференция на БАВ– БУЛАКВА.

Чрез иновации към енергийна ефективност

Преди две години Европейската комисия прие Европейското партньорство за иновации (ЕПИ) за водата. Основната цел на плана е иновациите да осигурят решения за нерационалното използване на водните ресурси.

За да бъде успешно партньорството на България, са нужни научноизследователски разработки и редица промени, свързани с икономичното използване на водните ресурси, технологиите за третиране на отпадъчни води и утайки, както и енергийната ефективност в сектора.

Тези теми ще бъдат дискутирани по време на БУЛАКВА, като конференцията ще свърже търсещата и предлагащата страна на иновациите, за да улесни внедряването на конкретното решение.

Участие в събитието ще вземат представители на МРРБ, МОСВ, МЕ, ДКЕВР, Посолството на Франция и ВиК оператори.

Конференцията през 2014

Иновативните решения във водния сектор бяха тема на БУЛАКВА и през 2014 г. Форумът отново се проведе по време на ВОДА СОФИЯ, като беше структуриран в два основни конферентни панела.

Първият панел представи приоритетите във ВиК сектора, като беше коментирана и Стратегията за отрасъла и генералните ВиК планове. Във втората част бяха обсъдени направления като ЕСРИ ГИС решения в помощ на ВиК операторите, избор на оборудване за обезводняване на утайки и важните сфери за иновации за ВиК операторите в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА