Last news in Fakti

16 Април, 2015 13:28 1 831 7

Русия и Китай разлюбиха американските облигации

  • сащ-
  • облигации-
  • русия-
  • китай

Токио притежава американски облигации за $1,224 трлн., а Пекин $1,223 трлн.

Русия и Китай разлюбват американските облигации. Това става ясно от отчета на финансовото министерство на САЩ.

От документа става ясно, че Китай е съкратил своя портфейл от американски ценни книжа до $50 млрд., а Русия до $12,5 млрд.

В същото време Япония купува повече американски облигации, изпреварвайки Пекин. Русия е на 20 място в света по притежание на американски облигации.

Токио притежава американски облигации за $1,224 трлн., а Пекин $1,223 трлн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    1 1 Отговор
    Чакам коментара на умниците хвалещи Американската икономика и фалиращата Русия.
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Бе то хубаво да си купуваш американски облигации,ма те пари струват!А трябва и да се яде,а храната скъпа...И тогава се вадят амер. облигации от треэорите и се продават на борсата.А колко е гот да не ти е праэен стомаха...може да е борш,може да е шепа ориэ,може да е веднъж на ден...ам беэ хич?!
  • 3 коко

    0 0 Отговор
    кон гледай си ДПС-то
  • 4 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Америка е една голяма, добре въоръжена Гърция.
  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    нещо в статията не се връзва първо казват че китай е намалил своя портфеил до 50 млрд ,а после че притежава американски облигации за 1,22 трлн !!!!
  • 6 Valentin Waltschew

    0 0 Отговор
    за Март месец Китай са продали още Ам. облигации за $50 милиарда и са достигнали $1,223 миларда Ам. облигации които притежава, което е направило Япония първенец на собственик на Ам. облигации. Чужди държави държат около $4 трилиона в облигации. Федералния резерв държи около $6 трилиона, останалите $8 трилиона се държат от пенсионни фондове и инвестиционни фондове и отделни граждани. Това прави $18 трилиона, когато Буш си тръгна бяха $8 трилиона, Обама комуниста ги направи $18 трилиона раздавайки умопомрачавашти суми да борим безработицата и бедноста ...като например $500 милиона на фирмата "Солиндра" да произвежда слънчеви батерий...фирмата все още не е произвела нито един слънчев панел понеже фалираха, оказа се че тяхните панели са 3-но по съпи от Китайските, така че не са конкурентни ... а може и да се тренират безработните да сменят дограми... цената на обучението, $350, 000 на ученик, мойте Мексиканци сменят дограми цял ден, никога не съм ги "тренирал" как да сменят дограми. Има още хиляди примери как един човек, комунист разбирасе, може да провали най великата държава в историята на човечеството само за 8 години ... Бог да пази Америка
  • 7 европеец

    0 0 Отговор
    статията трябва да има продължение - статистика на изкупуване на злато за същия период от Китай и Русия - тогава всичко ще ви стане ясно