Last news in Fakti

15 Май, 2015 10:47 1 043 2

Ангелкова не очаква спад на туристи за летния сезон

  • ангелкова-
  • спад-
  • туристи-
  • летния сезон

5% ръст се очаква от Франция, заради изложбата в Лувъра

Ангелкова не очаква спад на туристи за летния сезон - 1
Снимка: БТА

По данни от вчера на проучване на руски туристически портал travel.ru България е в топ десет на дестинациите, предпочитани от руските граждани за лятна почивка. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи по време на парламентарния контрол.

Ангелкова съобщи, че в началото на февруари е било договорено облекчение за визите за руските гражданите в МВнР. "Декларирана е готовност от МВнР , че визите ще се издават в срок до 3 дни. Интересът към българските визи от страна на руските туристи е много засилен. 19 изнесени визови центрове в момента фигурират в Русия, а служителите в българските консулства там са командировани допълнително", съобщи министърът.

През лятото България очаква ръст на туристи от Полша, Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Австрия и Франция. За Франция се очаква ръст на туристите от 5 %, особено след българската изложба на Тракийското съкровище в Лувъра.

"Не съобщавайте подвеждаща информация за допълнителни туристите от Франция. Ако има ръст от 5 %, то това е свързано с чартъри, каквито няма", заяви Красимир Янков от БСП.

Министърът отново повтори, че ни очаква сезон, пълен с предизвикателства, но драматичните картини, които се чертаят за спад към този момент не се потвърждават. Тя не отговори на въпроси на депутати от "Атака" ще си подаде ли оставката, ако
летният туристически сезон се провали.

Ангелкова припомни, че Министерството на туризма е предприело редица акции, които драстично се различават от тези през предходните години. Но всяко говорене и пропагандиране за очакван драматичен спад по отношение на туризма не само не е полезно, но и вреди на туристическия бранш, каза министърът на туризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лили

    0 0 Отговор
    До кога ще ни показвате този тъп кон?
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    за туризма облекчените визи е добре , но руснаците имат президент с "топки" , когото хората слушат . Ще има да ги чакате тази година братушките . От друга страна пък добре - за българите ще има евтини почивки