Last news in Fakti

18 Май, 2015 17:38 1 362 2

Бъдещето е в чиста и безопасна енергия

  • регионален енергиен форум-
  • тайван-
  • енергетика-
  • енергопотребление-
  • слънчева енергия-
  • сащ-
  • политики-
  • опазване на околната среда

Двудневното събитие събра повече от 220 представители на бизнеса, експерти и висши длъжностни лица

Конференцията под надслов „Силата на следващото поколение в Азия”, проведена в Тайпе, приключи. По време на събитието бяха подчертани ангажиментите на правителството на Република Китай по посока на справянето с регионалните енергийни въпроси.

Организирано съвместно от Министерството на икономиката и Американския институт в Тайван, двудневното събитие привлече около 220 представители на бизнеса, експерти и висши длъжностни лица от седем страни. Те споделиха добри практики и обсъдиха настоящата реалност в сферата на технологиите за възобновяемата енергия и свързаните с това политики.

„Производството на чиста, ефективна и безопасна енергия е основна част от следващото поколение енергийни политики”, заяви министърът на икономиката Дън Чен-Чун. „Няма съмнение, че засиленото регионално сътрудничество е от ключово значение за постигането на тази цел”, допълни той.

Според Дън конференцията е основен стълб в изграждането на стабилни отношения, свързани с уреждането на енергийните тихоокеански въпроси. „Чрез изграждането на платформа за обмен на азиатските икономики, събитието насърчава нововъзникващите сектори, обхващащи слънчевата и вятърната енергия”, каза той.

По време на събитието стана ясно, че САЩ и Тайван работят ръка за ръка по програми, които обхващат широк кръг от важни въпроси, свързани с енергопотреблението, както и насърчаването на използването на възобновяеми енергийни източници. Конференцията дава поле за разширяване обхвата на амбициите на двете страни за инвестиране в по-чисти и безопасни форми на енергия, които да бъдат основен източник на иновации и растеж на заетостта през идните десетилетия.  Бе подчертано също, че трябва сериозно да се наблегне и на опазването на околната среда и минимизирането на екологичните щети.

Редом с дискусиите се проведе и изложба, която имаше за цел да представи новите тенденции в енергийните технологии в Тайван.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    А защо не се замислите колко мръсотия се отделя за производството на един киловатчас електроенергия?
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    При Вецовете няма мръсотия-просто едни кубици вода си иэливат върхо една перка и тя се върти.Със отработената вода пък се мие мръсотията на Тецовете,така че всичко е 6. Вярно е че като се препълнят яэовирите се отварят едни шлюэове и се наводняват едни села,но това може да се отчете като експресна доставка на риба "от врата до врата"-т.е. "от яэовир до двор"!