Last news in Fakti

16 Юни, 2015 14:45 1 164 2

Boeing със сделка за 100 самолета на Бурже

  • boeing-
  • aercap-
  • 737max-8-
  • airbus

Показаха Airbus А400M на Бурже

Boeing сключи сделка за продажбата на 100 самолета от модела 737MAX-8. Това е водещата новина от втория ден на на авиационното изложение в парижкото предградие – Бурже.

Стойността на сделката за $10,7 млрд. и дава преднина за Boeing пред основния му претендент Airbus.

Холандската лизингова компания AerCap е купувач на 100 самолета от модела 737MAX-8.

Президентът на Boeing Рей Конър призна, че продажбата е добър сигнал след отказа на руския национален авиопревозвач „Аерофлот“ да се откаже от закупуване на самолети.

Голям интерес в първия ден на авиационното изложение в парижкото предградие - Бурже е предизвикал демонстративния полет на най-големия транспортен самолет Airbus А400M, отбелязват специализираните сайтове.

Това са добри сигнали след като при тестови полет в Испания самолетът се разби. Този инцидент принуди много страни да се откажат от вече направените заявки за неговото купуване.

Концернът Airbus използва форума в Бурже, за да покаже и докаже надеждността на лайнера.

Демонстративен полет показа и флагманът Airbus А350, който тази година трябва да извърши и първите търговски полети.

В понеделник парижкото предградие Льо Бурже беше открит един от най-големите световни аерокосмически салони - Paris Air Show 2015. В церемонията участва и френският президент Франсоа Оланд.

В продължение на една седмица на територията на това историческо летище продукцията си ще представят водещи компании в световния авиационен отрасъл. На обща площ от около 130 хил. кв. м. са разположени експозициите на 2260 участници от 60 държави.

На изложбата в Бурже Русия представят почти 40 различни организации. В частност посетителите на авиосалона ще видят руския космически апарат «Луна-25» («Луна-Глоб»). През 2019 г. със спътника трябва да започне изследването на Земята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 emo

    0 0 Отговор
    rusnacite imat predplateni 127 samoleta ve4e,mnogo im e zle ot tezi sankcii,napravo se 4udqt kade parvo da si plasirat produkciqta,tapi evropeici

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "emo":

    Руснаците имаха и два предплатени кораба Мистрал ,но получиха от трите най-дългото.