20 Юни, 2015 00:32 5 976 0

Важно ли е първото впечатление при интервю за работа?

  • важно-
  • първо-
  • впечатление-
  • интервю-
  • работа-
  • кандидат

Дори и да не ви възприемат по-най добрия начин на старта, в никакъв случай не се отказвайте

Важно ли е първото впечатление при интервю за работа? - 1
Снимка: БТА/АР

За никой не е тайна, че първото впечатление на интервю за работа е един от най-важните елементи в процеса на наемане на нов служител и дава значително по-големи шансове за положителен успех в края на теста.

Колко време обаче отнема наистина, за да се прецени дали да се наеме даден кандидат?

Скорошно проучване, в което взимат участие над 100 интервюиращи и около 700 дипломирани студенти, кандидатстващи за реални работни места, показва, че на даден работодател може да му трябва повече време за размисъл, отколкото по-голяма част от хората си мислят.

Експериментът доказва, че дори и да не впечатли с встъпителните си думи, кандидатът не губи нищо. Това е така, защото много малко от препитващите кандидата за работа,  решават веднага.

Всяко интервю е било с продължителност от половин час, едва 31 процента от препитващите кандидата са взели решенията си през първите 5 минути. На всички останали интервюиращи са им били нужни между минимум 15 минути и цялото време, за да изкажат мненията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА