28 Юни, 2015 18:28 875 1

Очакваме да купуваме от Азербайджан газ

  • очакваме-
  • купуваме-
  • азербайджан-
  • газ-
  • плевнелиев

Искаме много по-амбициозно да търгуваме с лекарства, храни, цигари, заяви Плевнелиев

Очакваме да купуваме от Азербайджан газ - 1
Снимка: БТА

„България очаква да купува газ от Азербайджан. Страната ни направи силна заявка за диверсификация, а Азербайджан е наш стратегически партньор в тази посока." Това заяви президентът Росен Плевнелиев в разговаря с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Държавният глава изтъкна, че стратегическата цел за България е да има различни източници на газ и пазарно ориентирана цена, а не страната ни да зависи от монопола на един или друг доставчик. „Защото не е тайна, че България все още плаща най-високата цена за газ. Българите и нашата индустрия не заслужават това да е така. С по-ниската цена на газта ще постигнем и много повече работни места и по-високи доходи в българската индустрия“, заяви държавният глава.

„България обяви своето стратегическо партньорство с Азербайджан през миналата година“, припомни Росен Плевнелиев и подчерта, че има какво да се направи оттук нататък за развитие на двустранната търговия и стокообмена.

„Искаме много по-активно да търгуваме с лекарства и храни, с цигари, с български продукти на селското стопанство“, каза президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Да бе ще ни го пращат с пощенски гълъби.