Last news in Fakti

30 Юни, 2015 03:31 1 063 0

Секторите на производството и на услугите в Тайван в процес на възстановяване

  • тайван-
  • производство-
  • услуги-
  • сектори-
  • ръст-
  • института за икономически изследвания-
  • център за макроикономически прогнози-
  • прогнози-
  • икономически ръст

Това показват данните от проучване на Института за икономически изследвания в Тайван

Производственият сектор и секторът на услугите в Република Китай демонстрираха признаци на възстановяване през май тази година. Това показаха резултатите от последното проучване на Института за икономически изследвания в страната.

Предходния месец е регистриран ръст в производствения сектор с 0.13 процентни пункта, а при услугите той се равнява на 0.22 процентни пункта. За съжаление не е същата ситуацията в областта на строителството. За същия период страната бележи спад с 3.4 процентни пункта.

Сун Минг-те, директор на Центъра за макроикономически прогнози към Тайванския институт за икономически изследвания, заяви, че макар износът да е намалял с 3.83% през май тази година, производството на страната расте с добри темпове през първите 5 месеца на 2015г.

„Друг обнадеждаващ фактор за подобряване на икономическата ситуация в страната е и спадът на безработицата до 3.62%”, каза Сун. „Ниските разходи за енергия и леко повишените потребителски цени показват също, че не съществува реална опасност от дефлация”, допълни още той.

По негови думи двуцифреният ръст на вноса на автомобилни части, машини и суровини ще осигури растеж и на инвестициите, като същевременно ще увеличи и приходите от услуги. Сун очаква също световната икономика да продължи да се стабилизира.

Позовавайки се на проучване на общественото мнение сред месните фирми, директорът на Центъра за макроикономически прогнози в Тайван каза още, че прогнозира и подобряване на условията в страната и чужбина в области като банкиране, хранителни услуги, химическа промишленост и производство на битова техника и велосипеди.

„Не толкова оптимистична е прогнозата за перспективите пред секторите на строителството и ценните книжа за идните 6 месеца”, заяви Сун.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА