Last news in Fakti

16 Юли, 2015 11:06 1 363 0

Германският бизнес с надежди за пазара на Иран

  • германия-
  • иран-
  • фъстък
Германският бизнес с надежди за пазара на Иран - 1
Снимка: АП/БТА

Германският бизнес възлага надежди на пазара в Иран след падането на санкциите, съобщава Дойче веле.

Това се дължи на факта, че близо 80 млн. население след десетилетие на икономическа изолация ще се стреми към предлаганите от Запада стоки и услуги.

Не трябва да се подценява и факта, че Иран разполага с едни от най-големите в света запаси на енергийни ресурси. Залежите от нефт и газ могат да изиграят ключова роля за съживяване на някои проекти като Набуко.

Германският бизнес се надява, че пазарът на Иран ще се отвори. Освен това бойкотът на Русия на стоки от ЕС ни принуждава да усвояваме нови пазари, заяви берлинският политически и икономически консултант Михаел Людерс. Експерти смятат, че до две години търговският стокообмен между Германия и Иран може да достигне до 5 млрд. евро, а в средносточна перспективи до 10 млрд. евро.

На 19 юли в Техеран на тридневна визита пристига германска делегация от предприемачи, ръководена от министъра на икономиката и енергетиката и вице-канцлер Зигмар Габриел. В нея участва и президента на Федералната обединена търговско-промишлена палата на Германия (DIHK) Ерик Швайцер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА