Last news in Fakti

13 Август, 2015 06:17 22 093 3

Най-богатите безработни в България са в София и Бургас

  • безработни-
  • богати

Преглед на печата

Най-богатите безработни в България са в София и Бургас. В тези градове са изплащат най-високите обезщетения за безработица, сочи справка на Националния осигурителен институт. Безработните българи са 331 846, пише вестник. "Телеграф".

В София безработните вземат средно по 462,62 лв. на месец, в Бургас - по 361,49 лв., а във Варна - по 316,64 лв., показват данните на НОИ за месец май. В тези региони заплатите и осигуровките, които са вземали хората, са по-високи.

На другия полюс са Търговище и Пазарджик, където обезщетенията са средно по 255,56 лв. и 250,71 лв.

Повече от половината безработни у нас - над 60%, са със средно образование, а висшистите са около 22%.

 

13 институции ще се борят със сивата икономика, пише вестник "Сега"
 
Цели 13 институции ще пишат стратегия, която да анализира в детайли проблемите със събираемостта и сивата икономика и да предложи решения и мерки за периода до 2018 г. Тя трябва да бъде внесена в МС до 15 октомври, а обсъждането й ще тече паралелно с работата по проектобюджет 2016 и тазгодишния пакет от промени в данъчните закони. 
 
Това реши на вчерашното си заседание кабинетът в отговор на отправените от Брюксел препоръки по Националната програма за реформи. Министрите приеха актуализация на програмата, като основна част от промените са именно в частта за ефективността на данъчната система.
 
Руснаци напълниха имотите си у нас, отбелязва вестник "Стандарт"
 
На сезон, който да продължи с хубаво време до 20 септември, се надява туристическият бранш в Добричко. Така хотелиери и ресторантьори са убедени, че ще успеят да компенсират слабите юни и първата половина на юли. В момента изцяло легловата база в региона е запълнена, като няма свободни места дори и в частни квартири от Дуранкулак до Кранево, казват от бранша и допълват, че тази година сезонът се характеризира със записване в последната минута. Ако времето е добро, хотелиерите очакват записванията в последната минута да продължат и през септември. Все по-често по плажовете в региона се чува и руска реч, като оказва се, че масово апартаментите в различните комплекси, собственост на руснаци, са пълни с почиващи руски граждани. Само в курортното село Кранево 300 апартамента са собственост на руснаци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    1 0 Отговор
    То при такива помощи, как искате да работи човек. :-)
  • 2 Ива

    1 0 Отговор
    Не мога да разбера защо никога не се казва какви пари получават циганите за това, че не работят, а те са над 1000 лв. и те ги получават непрекъснато, а не като нас - за определено време след като сме съкратени и после - всеки да се спасява както може.
  • 3 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    След мъничко време България като стане Цингания-то българите ще взимаме почощи минимум по 1000 евра ,а на циганите няма да им дават нищо.Ще си живеем на техен гръб,ще правим българчета по 10-12 парчета и те така -всичко ще е песен-Има надежда за нас,тогава ще живеем охолно и безгрижно,музиката ще е яко естрада от 80-те години .....ееех какъв живот ще настане тогава-стискайте зъби малко остана...кърджалийците ще ги изселим в ислямска държава и ще си останем само ние ....