Last news in Fakti

10 Септември, 2015 15:23 2 047 0

Роботи за чистене и косене хит на Международния технически панаир в Пловдив

  • роботи-
  • чистене-
  • косене-
  • хит-
  • международния техническия панаир-
  • пловдив

В асортимента на фирмата са и компактни роботи за почистване на прозорци на тайванската компания „Хобот“, известни с това, че се управляват много лесно

Роботи за почистване, за миене на прозорци,  за косене и събиране на голф топки са сред най-атрактивните експонати на Международния технически панаир. Уреди за дома, базирани на върхови технологии, ще покажат и други участници в деловия форум, който ще се проведе  от 28 септември до 3 октомври 2015 г. в Международен панаир Пловдив.

Роботизираните косачки се справят с площи от 3 до 20 хиляди кв. метра, а „виртуална стена“  ги спира да не излязат от зоната, в която трябва да работят, обясниха изложителите от „Робошоп“, които представят изделия на „Белроботикс“, Белгия,  и „Френдли Роботикс“, Израел. В асортимента на фирмата са и компактни роботи за почистване на прозорци на тайванската компания „Хобот“, известни с това, че се управляват много лесно. Прахосмукачки роботи на „Нито Роботикс“, САЩ, имат навигационна система за ориентиране и се придвижва сами от стая в стая, твърдят изложителите.

Модерни технологии са използвани в широка гама изделия за дома и здравето, които ще видят посетителите на Международния технически панаир.

Новост от европейски мащаб е апаратът за пречистване и алкализиране на вода директно от водопровода, който ще покаже българската фирма „Алфа груп 1“. Тя беше изложителят с най-малък щанд на Есенния панаир миналата година и взе златен медал. Сега отново кандидатства за най-авторитетното пазарно отличие с ново поколение уреди на  Hyper Water System.

Сред претендентите за златен медал на ЕСЕН 2015 е и здравословният стол на тайванската компания Chern Shing Top. Той има регулирума лумбална възглавница и ергономичен дизайн, които намаляват болката в кръста и спомагат за тонизиране на кръвообращението.

Интересни комбинации стоят в основата и на много технически решения за индустрията. Едно от тях са машините за обезмасляване, в които се използва течност с микроорганизми. Те „изяждат“ мазнината, затова не са необходими химически препарати при почистването на детайли след обработка или на замърсени части на автомобили и мотоциклети, обясниха от фирма „Китнер“.

Иновативните продукти са акцент в експозициите на водещи компании от над 35 държави, които ще участват в  Международния технически панаир.

На него се завръща и Русия с колективна изложба. Университети, научни институти и фирми ще презентират нови проекти в различни области на технологиите и инженерството. Те са фокусирани основно върху зеления бизнес, енергийната ефективност, автоматизацията, софтуерните продукти.

Очаква се близо 50 000 посетители от страната и чужбина да разгледат десетте специализирани изложби на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е един от най-авторитетните в Югоизточна Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА