Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 11:40 1 301 0

EIB ще иска предсрочно погасяване на заемите от VW

  • дизелгейт-
  • volkswagen-
  • vw-
  • заеми-
  • кредити

Парите са отпуснати на Volkswagen за разработване на двигатели с ниски нива на емисии

Европейската инвестиционна банка може да поиска предсрочно погасяване на отпуснатите заеми на германския производител на автомобили Volkswagen. Това става ясно от интервю за „Зюддойче цайтунг“ на президента на финансовата институция Вернер Хойер.

Парите са отпуснати на Volkswagen за разработване на двигатели с ниски нива на емисии. От банката ще проверят дали отпуснатата кредитна линия е използвана по предназначение преди да поискат предсрочно изплащане на заема.

В. „Зюддойче цайтунг“ посочва, че близо1,8 млрд. евро от отпуснатите заеми са непогасени.

Вернер Хойер подчерта, че е много разочарован от Volkswagen и уточни, че скандалът ще навреди на отношенията на ЕИБ с автомобилната компания.

От средата на 90-те години на миналия ХХ в. е отпуснала кредити на автомобилния гигант за близо €4,6 млрд. евро. От VW заявиха, че 11 млн. коли са засегнати от „Дизелгейт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА