Last news in Fakti

5 Декември, 2015 07:45 1 064 0

49% ръст на китайския бокс-офис

  • ръст-
  • бокс офис-
  • китай-
  • филмов-
  • пазар

Очаква се Китай да стане най-големият филмов пазар още през следващата година

Приходите от продажба на билети за кино прожекции в Китай през тази година са се повишили с 48%, съобщи Би Би Си.

Приходите са достигнали $ 6.3 млрд. Печалбите се увеличават от непрестанното нарастване на броя на кината в страната. Най-успешният филм в Китай през тази година е фентъзито „Лов на чудовища“, отбелязало печалби от $379 млн. Китайските филми формират 59% от бокс офиса в страната през 2015 г.

„Лов на чудовища“ е най-успешният филм в историята на Китай, като измести „Бързи и яростни 7“. 5 американски филма са сред 10-те най-печеливши в Китай за всички времена. В момента Китай е вторият най-голям филмов пазар в света. Очаква се той да измести САЩ още през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА