Last news in Fakti

1 Януари, 2016 14:29 1 069 1

Европейският механизъм за оздравяване на банки е ефективен oт днес

  • европейският механизъм-
  • оздравяване-
  • банки

Той дава възможност на ЕС да оздравява банки

Единният оздравителен механизъм за оздравяване на банки на Еврозоната от днес е напълно оперативен, съобщи Invest in EU.

Механизмът се счита за крайъгълен камък за изграждането на банков съюз между държавите, използващи единната европейска валута. Той трябва да укрепи устойчивостта на финансовата система и да помогне за избягването на бъдещи кризи чрез осигуряването на навременно и ефективно намираше на решения за местни банки. Така ЕС ще вземе мерки, за да се увери, че банките са много по-добре капитализирани и че могат да се идентифицират рисковете в системата.

Според eвропейския комисар за финансова стабилност Джонатан Хил единният оздравителен механизъм дава възможност на ЕС да оздравява банки и да плаща за спасяването им, за да могат данъкоплатците да не бъдат задължавани да спасяват фалиращи банки .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    След дъжд качулка.