10 Януари, 2016 05:30 1 946 1

Пак продават завода "Химко" във Враца

  • химко-
  • враца-
  • продажба

Ако въобще се намери купувач, той ще има два месеца и половина, за да плати цялата цена по сделката

Пак продават завода "Химко" във Враца - 1

Синдикът на неработещия от години торов завод „Химко“ във Враца обяви поредна процедура за продажбата му. След неуспешните два търга през 2014 и 2015 г. сега всички активи на фалиралото дружество се предлагат за 11.7 млн. лв., съобщава „Конкурент”.

Насроченият търг е за 20 януари. За продажба се предлагат активите на предприятието като цяло. Това включва земи, сгради, съоръжения, оборудване, транспортни средства и други активи. В списъка влизат над 685 дка имоти, които освен производствените площи включват депо за отпадъци, автомобилна площадка и т.н. с обща стойност 3.2 млн. лв.

Продажбата сега е по член от Търговския закон, който предвижда пряко договаряне, когато не е имало наддавания при предишните търгове. Това позволява и цената да е по-ниска. За да участват в процедурата, потенциалните купувачи трябва да платят задатък от 1 млн. лв. и да внесат предложенията си до 19 януари. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден, като синдикът ще покани всички кандидати с валидни предложения на допълнителни индивидуални преговори, където стъпката за подобряване на ценовото предложение ще е 50 хил. лв.

Ако въобще се намери купувач, той ще има два месеца и половина, за да плати цялата цена по сделката. За пръв път активите бяха предложени за продажба през март 2014 г. при начална цена 28.6 млн. лв. Търгът беше организиран за рекордно краткото време от две седмици - минималният срок, позволен от закона, и очаквано купувачи не се появиха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    След още една година ще се намери купувач който да го разфасова за скраб. След година ще се предлага за 5 милиона. 28.6 сега 11.7 след година 4.8 милиона. Коефицент на падеж 2.44 !