Last news in Fakti

21 Януари, 2016 16:35 4 122 5

Делян Пеевски купува „Химко“ - Враца

  • делян пеевски-
  • химко-
  • враца-
  • купува

Това включва земи, сгради, съоръжения, оборудване, транспортни средства и други активи

Делян Пеевски купува „Химко“ - Враца - 1

Депутатът от ДПС Делян Пеевски купува „Химко“ - Враца. Компанията „НСН инвестмънт“, в която той държи 90% от собствеността, а останалите 10% са на майка му Ирена Кръстева, единствена е потвърдила интерес към активите на фалиралия торов завод "Химко" - Враца.

Цената е 11,7 млн. лева.

Синдикът на „Химко“ Росица Томова заяви, че има кандидат, внесъл задатъка от 1 млн. лв. за купуване на активите на фалиралия завод.

Тя съобщи, че предстои да се сключи предварителен договор с дружеството.

Томова поясни, че цялата документация, внесена за търга е била изрядна и няма пречка да се премине към сключване на договора.

Дружеството, внесло сумата, е „НСН инвестмънт“ с управител Александър Георгиев.

За продажба се предлагат активите на „Химко“ - Враца като цяло. Това включва земи, сгради, съоръжения, оборудване, транспортни средства и други активи. В списъка влизат над 685 дка имоти, които освен производствените площи включват депо за отпадъци, автомобилна площадка и т.н., с обща стойност 3.2 млн. лв.

Необезпечените задължения на „Химко“ - основно към НЕК и „Булгаргаз“ са 82 млн. лева, показва последният публикуван отчет.

Продажбата сега е по член от Търговския закон, който предвижда пряко договаряне, когато не е имало наддавания при предишните търгове. Това позволява и цената да е по-ниска. За да участват в процедурата, потенциалните купувачи трябва да платят задатък от 1 млн. лв.

Купувачът ще има два месеца и половина, за да плати цялата цена по сделката.

За пръв път активите бяха предложени за продажба през март 2014 г. при начална цена 28.6 млн. лв. Търгът беше организиран за рекордно краткото време от две седмици - минималният срок, позволен от закона, и очаквано, купувачи не се появиха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    1 2 Отговор
    Докато има бълъци ще има и тарикати.
  • 2 Garrincha

    0 0 Отговор
    с крадените пари от народа изкупи държавата ! А, трябваше отдавна да е умрял в урановите мини заедно с майка си !
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Купи си техтомаркет...сега и химко...голям мозък бе ! Скоро и Бил Гейтс ще му завиди !ПУ !!!!!
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    На балъците май взе да им писва !!! Да му мислят тарикатите защото много маймуни станаха на клона !!! А тая отдавна трябваше да е в ЗАТВОРА!!!
  • 5 паметлив

    1 0 Отговор
    Илия Павлов, Емил Кюлев, Васил Илиев, Георги Илиев, Цветан Василев....все хора, които купуваха и продаваха България на кило....за всички такива идва възмездието....