Last news in Fakti

10 Януари, 2016 11:50 24 472 14

Антов продал завода за жълти стотинки

  • александър антов-
  • агресия-
  • убийство

Прехвърля завода за 60 бона през 2014 г.

Антов продал завода за жълти стотинки - 1

Убитият собственик на модна къща "Агресия" Александър Антов е продал завода в столичния квартал "Надежда" за жълти стотинки, научи в. "Стандарт".

Модният гуру е бил принуден да прехвърли бизнеса си на никому неизвестния 38-годишен Петко Васков Митов, който най-вероятно е подставено лице на неизвестни кредитори. Първоначално на 5 ноември 2014 г. Антов с фирмата си "Агресия груп" прехвърля завода си на бул. "Рожен" 22 в жк "Надежда" на "Бреда кардс България" за жълти стотинки - срещу 59 250 лв. Активите включват земи за 9500 дка, магазин на бул. "България" 58, общо 4 сгради - едната с 234 км. м площ и още една от 956 кв. м, трета с 1828 кв. м застроена площ, както и четвърта с 3,321 кв. м. Освен това е прехвърлена и земя 9,4 дка. Собственик на "Бреда кардс България" е друга фирма, която пък е собственост на Петко Васков Митов.

"Агресия груп" престава да съществува в 11,19 ч на 13 май миналата година, когато се преименува на "Росарт" и отново минава под контрола на същия човек.

Какво се крие зад скандалното прехвърляне не е ясно. Повече от очевидно е, че Антов прехвърля активите срещу някакви дългове.

Собственикът на "Агресия" започва играта с дългове още през ноември 2002 г. Тогава той тегли инвестиционен кредит. Общата кредитна експозиция е 1 150 000 евро плюс 600 000 лв. 900 000 евро е инвестиционен кредит за модернизация на завода, още 255 000 евро са взети за закупуване на магазин на ул. "Граф Игнатиев". Срещу парите Антов залага целия завод плюс дори вилата в Бистрица. Очевидно плановете за разширяване не сработват успешно и през 2006 г. Антов успява да се уреди с цесия на част от дълга към лондонския клон на Гръцката национална банка.

Накрая Антов е принуден да прехвърли фирмите на Петко Васков. Това са общо 5 дружества - 3 от които започват с "Вотан", първата фирма, с която Антов започва да развива марката. Останалите са "Росарт", както и "Карло каддео". На името на Антов остава единствено фирмата му - едноличен търговец. Дъщеря му Мая пък основава през 2013 г. "Маринели билд", която през 2014 г. има едва 11 000 лв. приходи и генерира загуба от 15 000 лв. Там пълномощник и управител е баща й Александър Антов.

Не е ясно кой стои зад Петко Митов. Преди да придобие дружесдтвата на Антов, фирмите за кратко минават през ръцете на трима души бушони - 30-годишните Мила Асенова Дишова и Йорданка Асенова Дишова, както и на 25-годишния Цветелин Бориславов Първанов от столичния жк "Хаджи Димитър".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasil iliev

    1 3 Отговор
    Оппааааа... мил и състрадателен човек, криещ се в лабиринт от фирми и цесии.. малко по малко завесата се вдига!
  • 2 111

    3 0 Отговор
    да вдига се, вижда се мутренската ни държава., вижда се как някакви мутри принуждават хората, притискат ги, да си прехвърлят бизнеса за жълти стотинки, вижда се корупция и липса на държава и власт. Ако бяхме нормална държава, този човек нямаше да иска кредити от мутри (ако е вярно). В нормалните държави не се прехвърля бизнес току-така на никому неизветен. Само активите, за които говорят са много над стойността на 1.5 млн. евро. АКО Е БИЛ ЗАКЪСАЛ И НЕ СА ГО ХВАНАЛИ МУТРИТЕ ЗА ГУШАТА, щял е да продаде част от активите, или да рефинансира, но НЕ, ТОВА Е НАШАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. БЛЪСКАШ КАТО РОБ, СЪЗДАВАШ НЕЩО, в което си вложил живота, си и ти се явяват някаквио мутри, със заплахи на живота ти , на твоя и на семейството те принуждават да ти станат съдружници и постепенно с годините ти завземат бизнеса, като накрая и те ликвидират. разбира се тези мутри не действат току-така, те се отчитат на когото трябва, пък ти ходи прави бизнес в тази клоака. Всички тези новини излизат извън нашата граница. Ние като народ не трябва да злобничко да се подсмихваме, ааа тоя имал кредити, ми има, всеки бизнес има нужда от финансиране. Това се отразява най-вече на нас. затова няма пазарна икономика, заплатите ни са ниски, горивата високи, монополи, корупция, защото няколко човека, точно по този начин владеят цялата държава.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Щом има бушони значи е организирана престъпност и той е станал жертва на тях. Нормалните страни се разследва това и се търсят изнудвачите, нашето МВР казва само, че това било аматьорско убисйство и точка. Очевидно мафията владее всеки бизнес, сигурно са вече и сред програмистите и аутсорсинга. Много е зле положението.
  • 4 тошибиян

    3 0 Отговор
    какво представляват парите?нищо хартия и нищо друго...единия от евреиското котило ги пе4ата друг е поел контрола над индустрията и така ти отиваш при единия бандит от семесйтвото който пе4ата хартия посредством банката тои ти дава хартия ти си залагаш животеца след което отиваш при другия бандит индустриялеца посредством покупка на материялни активи(машини,земя и така насетне) и му даваш напе4атаната хартия (ве4е дори не е хартия ами виртуални цифри които съществуват само в комповете) и се полу4ава ограбването....развиваш бизнес като целта на банката е само да те скубе от лихвите и да не си плащаш главницата и в един момент кога си изградил нещо работещо те си измислят как да вдигнат вноските 4е да фалираш и да ти земат си4ко и да имаш да даваш и така юдейте стават все по богати и вземат душата на хората в играта наре4ена бизнес
  • 5 кракра

    1 0 Отговор
    Прав си Тошибиян,да им резнем зелките,революция!!!
  • 6 незнайко

    2 1 Отговор
    Нали искахме да сме в ЕС. Нали искахме Демокрация. Колко бизнесмена убиха от 1990 година до сега, някой смятал ли ги е. Овцете никога не са мислили на къде вървят и кой ги води. Това сега е БЪЛГАРИЯ.
  • 7 гост

    2 0 Отговор
    Ако лихвите в Бг са ЕВРОПЕИСКИ на малкия и среден бизнес ще му е лесно.Да ама Не. Друго си е да отидеш със свалени гащи в банката , която и да тя и да се помолиш да ти го сложат.
  • 8 Варна

    1 2 Отговор
    Поредното поставено комунистическо леке , което е станало излишно .
  • 9 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Да имаш пари и бизнес тук е лошо и нездравословно!!!Ако нямаш пак си е лошо ...Но средно положение няма-средната класа изчезна!!И кво праим????
  • 10 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Казват,че не бил гръмнат професионално,като СТОИМЕНОВ!....Браво,много добро констатиране на службите!......все пак са свършили работа!.........
  • 11 Габриел

    0 0 Отговор
    Тошибиян с коментара си по-долу цели право в целта, ма все още малко хора го разбират това. Да революция, но за такава която ще спре парите, трябва друг подход , трябва да отидеш до пределната точка преди счупването точно.
  • 12 отлитащ

    0 0 Отговор
    Четох доста коментари по случая. Един от тях бе приблизително следният: "Как човек, получаваш 250/300/500лв. заплата до 89-та година, ще може да си позволи милионна инвестиция или дори стохилядна 91-ра, 92-та" И този коментар е прав. Няма начин. Спомняте си, че кредитите тогава бе бяха като сега. Практически почти ги нямаше за нормалните хора. А лихвите бяха такива, че просто нямаше смисъл да се тегли. Все още нямаше и реституции, за да кажем, че оттам са парите. Тоест капитала е бил почти на 100% сив. Да не говорим пък колко много банки имаше тогава, кой ги държеше и как фалираха на по-късен етап. След 89 няма добър среден и едър бизнес в БГ. Няма добър капитал. Има само зависимости. Дори и да изплува някой малък бял, големите сиви субекти е нашата икономика рано или късно му виждат сметката, просто защото това е бизнеса тук - мафиотски. По-лошото е, че с малки изключения, така наречените "бизнесмени" са хора, сложени не за да развиват нещо, да разкриват работни места, да търсят пазари и т.н., а точно обратното - да съсипват. И това и правят, заедно с псевдо-политиците ни 26 години. Лошо е, без значение от началният капитал, когато се затрива умишлено нормално работеща фирма. Когато криминално се прехвърля в ръцете на неразбиращи хора. Това е началото на края за всички, които тази фирма изхранва. Това е България.
    Аутсорсинга - и на него ще му видят сметката, ако се развие прекалено. Просто 2-3000 програмиста, работещи зад множество фирми, а не групиране в няколко, за момента не са интересен обект (по-скоро са сложен). В личен план, хубавото за всички разбиращи от нещо хора е, че границите са отворени. Макар и трудно, е възможно малкото останал потенциал в тази страна, необвързан с мафията, да си бие камшика и да отиде някъде, при останалите 2 млн. емигранти и пак де е много по-добре от тук. Много по-независим и сигурен.
    Революция? Ха-Ха-Ха .... и кой да я направи. Точно хората, които държавата/мафия прокуди биха били двигателя на промяната, на революцията. Тези хора надали ще изоставят трудно извоюваното настояще в нормална страна, пред неясно бъдеще в страна от която вече веднъж са избягали. Поколението им пък съвсем. Ако някой не ни внесе революцията отвън, нищо няма да се случи. Но дори и така да стане, с какъв потенциал ще разполага Нова България? Дори при огромно желание, колко време ще мине докато убеди бившите си поданици да се върнат. Надали ще съм жив да го видя това....ако изобщо има България след 20 години, тя няма да е по-добро място за живеене от сега. Ако я оставят като субект, тя ще бъде просто територия с ресурси собственост на гърмящи се "бизнесмени" или вече собственост на реални външни капиталисти, или на криминални оф-шорки. Резерват за ниско качествен материал. Няма да се учудя, ако хлопнат границите еднопосочно и ни върнат всички "сирийски" емигранти. Ако ни направят депо за евро-отпадъци. Всяка хубава къща има и клозет, нали? :)

    Коментиран от #13

  • 13 Nikolay Tsonchev

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "отлитащ":

    Сега Олитащ ли си прелитащ ли си накъде летиш с ко се хранищ с ко се размножаваш падаш пък си мислиш че летиш ли както се пее в една песен - виж сега ако всички разсъждават като теб апокалипсиса отдавна да е настъпил - ясно е че Тия искат да им работим без пари -ама скоро няма да има и кой да работи - м дааа още не е готова критичната маса от хора които да станат и да им счупят кофитеее- но ............ ми да ставаме вече ко чакате с думи няма да стане прадядовците ни са воювали за нашта страна дет някои сега я наричат тая държава -коя е тая държава бе тикви изкуфели тя да не е в Сахара или в Гоби ми това е нашата държава бе тикви вие тук само присъстващи ли сте или участници -отговорете си на този въпрос и да ги почваме
  • 14 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Поредния слаб мъж!....Защо не гръмнат ЗЛАТКО,БОЙКО,МИТЬО,РУМЕН ПЕТКОВ,а........ами защото са играчи,бе и ще им коленичите,когато поискат!Това е истината!