16 Януари, 2016 11:09 1 349 1

Куба отново внася ром в САЩ

  • куба-
  • ром-
  • сащ

Американските власти възстановиха правата над марката Хавана Клуб

Американските власти са върнали на Куба правото да използва търговската марка  „Хавана Клуб“, съобщи „Уолстрийт Джърнал“.

Това е най-популярната кубинска марка ром, на която бе наложено ембарго за внасяне в САЩ. Това решение може да сложи край на продължителния съдебен спор между производителите на ром „Бакарди“ и кубинското правителство.

От компанията продават ром с марката „Хавана Клуб“ в САЩ от 1994 г. Там закупиха правата над бранда от семейството, учредител на фирмата, което избяга от Куба в средата на 60-те години на миналия век, след като марката му е иззета от държавата. Ромът се произвежда в Пуерто Рико, заради икономическото ембарго над Куба.

Така за пръв път от десетилетия в САЩ ще бъде внасян кубински ром. От „Бакарди“ вече изразиха недоволство от решението. От там ще продължат да произвеждат ром в Пуерто Рико за американския пазар. Американският президент Барак Обама от месеци настоява за окончателно сваляне на американското ембарго над Куба


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фидел

    0 0 Отговор
    Куба не се намира вътре в САЩ, та да внася ром там. Куба изнася.