Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Януари, 2016 16:39 2 284 13

Украйна спира стокооборота с Крим

  • украйна-
  • стокооборота-
  • крим

Мярката влиза в сила от днес

От днес влиза в сила решението на украинското правителство за ограничаване на стокооборота с Крим, съобщи УНИАН.

Решението за тази стъпка бе прието още на 16-ти декември. Забранява се вноса от Украйна на стоки, строителни материали и услуги в Крим.

Забраната не важи за лични вещи на гражданите, които могат да се съберат в чанта или ръчен багаж. Разрешава се и преноса на обществено важни хранителни продукти от гражданите. Тяхната цена не може да превишава 10 000 гривена.  Тежестта им трябва да е 50 кг. на човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    0 0 Отговор
    Къде сте бре тролове.........;)
    Как може украинците да налагат ембарго на 2 000 000 жители.Нали Крим е украински,а му спират тока ,водата а сега и храните.
    Къде е сега Европа,$АЩ и ООН да защитят бедния кримлянин?Явно за тях са по важни шепа марионетки управляващи в Киев.

    Коментиран от #3

  • 2 tati

    0 0 Отговор
    а да си дойдем на думата ! къде са човешките права ?къде е хелзинския комитет ? правата на човека ? Двуличието лъсна на 100% !
    Учете се !
  • 3 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    украина следва директивите на европа ,която първа наложи подобни санкции на крим.както и преди съм писал след влизането на крим в руската федерация ,е обречен да бъде бяло поле на картата на европа,подобно на приднестровието и и абхазия.

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Еса оставям компанията,вземам си питието и излизам да блокирам уличката в знак на протест дето са наложили ембарго на Крим!Лошото е че още от петък е яко затрупана от снега и нищо не минава...
  • 5 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Пак глупости! Абсолютни! Приднестровие е част от най мизерната държава в Европа - Молдова! В абхазия живеят абхазци и самите те решиха, че не щат грузинци! В далечната 1992г. когато Русия само се разпадаше! Кока-кола признаха крим значи не е бяло педтно! хахаха! Язък, че си толкова безполезно създание! Една мисъл, нормална не можеш да скалъпиш! Няма да обяснявам повече Крим колко не е тия изброените от тебе!

    Коментиран от #6

  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    я лъжко се появи пак :).крим ще стане както казах като абхазия,приднестровската република или северен кипър.регион с блокиран статут,което ще доведе и до икономически и политически колапс.дадох предните примери за да се види нагледно кво се случва в такива региони,за 40 години северен кипър изостана в пъти по стандарт от република кипър ,подобни тенденции има и в останалите изброени региони,което води и до миграция на населението там.липсата не международно признати документи,на инвестиции, на възможности за бизнес ,както и пълното непризнаване на политическите структури там вкарват населението в безизходица.в крим това предстои.

    Коментиран от #7

  • 7 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Ама каква липса на документи ма? Това не е непризната държава! Това е част от русия и ще действа в рамките на руското икономическо и административно поле! Нищо общо със залухавите ти примери! Няма да спра да ти повтарям колко не разбираш от нищо! Махленски анализатор, сеещ само негативи спрямо тия които не ти харесват...

    Коментиран от #8

  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    руските документи на хора от република крим членка на руската федерация не са легитимни никаде.фирми регистрирани там също,банки също.демек ако си от крим и искаш да ходиш някъде в европа или сащ си абсолютен дилетант или трябва да се преригистрираш в друг регион на федерацията.подобни опции предприеха кипърските турци преди масово да се изселят от кипър ,като си вадиха документи от република турция макар да не бяха неини граждани дефакто.тва ги чака и кримчани след като се поуспокои популиския напън на путин в крим.русия се превръща чрез политиката си в един голям крим и се очаква тази година да почнеш да пращаш на родата геиропеиски консерви :)!

    Коментиран от #9

  • 9 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Ой ой! Браво на хомото! Само дето всичко това може да се заобиколи стига да си гражданин на Руската федерация! Представлява известна трудност, но не такава каквато е на руските комунисти в мизерната молдова! Абхазия... Кавказ... няма какво повече да се говори за икономическото положение! Така, че пак тесногръдичко! Крим представлява военен интерес, туристически, търговски и има човешки потенциал от 2 милиона души!
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    крим е важен за русия безспорно,но сега ще и струва доста .заради 2 млн руснаци в крим русия загуби 40 милиона украинци и 500 млн европеици :),но важното е путин да стане цар с несменяема титла и да има ракети мноооого ракети.тва че качеството на руснака ще се върне на ниво социалистически човек с кубичен мозък и никва переспектива ,кво те засяга теб ,ти така или иначе имаш такъв ,кво значение има ,че с тази риторика се правят 2 млн.кримчани заложници на подлата путинова игра ,че русия се връща назад по отношение на политическото си развитие ,а също така и на икономическото си и че става заложник на кгб която вече е обсебила всички форми на управление там,та кво значение има от всичко това?нали руските ракети са наи -големите на света ,нали руските бомби са наи-разрушителните и руските идиоти са наи -големите такива :)))!!!
    еи тва е логиката на съвременния руски патриот истински великорус.другите са педали щото не искат да карат лади да се напиват и да се насират ,друго си е да живееш като негър само дето в страната ти има сняг!

    Коментиран от #11

  • 11 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    40 милиона украинци сме загубили? ХАХАХА! За 25 години им субсидирахме икономиката с 200млрд долара под формата на отстъпки и други привилегии! Та не страдаме, че сме ги загубили тия изостанали типове! А за европейците - рано е да се говори, че сме ги загубили! Охладиждане има, ама това е преди да ги разтопим! Понатам ще си говорим, очаквам сериозно смитане обаче! Ние си ставаме супер-сила и тва е безпорен факт! Социалистическа реалност - няма как да има! Нещо хибридно и по-добро - напълно възможно! Иначе разбра защо Крим не е приднестровие и тва другото.. в кавказ!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    много ти е смешно няма що,загубиха руснаците половината от еднокръвните си братя заради деиствията на вовата и ти викаш ура .били сте ги субсидирали :)))))))))))))),смях както субсидирахте полша или българия???уж се правиш на великорус ,а как лесно заменяш украинците с чукчи,якути или кавказци както направи и шефа путин,щото европейците се контролират трудно с глупостите за великорусия и т.н. ,а азиатците все още кълват на тези щуротии.украинската земя винаги е давала огромни субсидии на русия като хора,технологии ,ресурс и те в пъти са превишавали обратната страна.сега ще го усетят тези в русия,не ти щото ти не си там .имало охлаждане???!!!ти сляп ли си бе?вече никой в европа не визира путин като нормален политик и ако някъде компромисно говорят с него е само щото русия е все още суровинен доставчик,макар и със намаляващи функции .ако путин не върне крим до десетина години европа няма да работи с русия ,което за европа не е проблем ,но в русия ще доведе до катастрофа,а освен европа ще има проблеми и с всички европейски съюзници ,като сащ,турция,канада,япония,южна корея...та ако ситуацията зацикли крим ще го отнесе най-тежко ,русия дори да опита да го компенсира няма да успее,щото самата тя ще бъде в тежка икономическа ситуация.
    русия е военна сила,не е супер,но има достатъчен ядрен арсенал да затрие земята и това и се отчита безспорно ,тя е и огромна територия в европа и азия и това също е отчитано при всички преговори и отношения с нея,но сега с то
  • 13 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    огромна територия в европа и азия и това също е отчитано при всички преговори и отношения с нея,но сега с това управление русия прави катастрофални грешки,които ще ги плаща руския народ и които вкарват в риск цяла европа и света.
    социалистическа реалност няма да има щото путин няма идеология ,той си е просто един милиционер,но ще има авторитарен режим ,който ще се втвърдява и ще прецака икономиката на русия допълнително,щото икономика се прави от свободни хора другото винаги е водило до катастрофа.